(vlnr): Piet Lecot en Ann Vandermarliere hebben Klokhof verkocht aan Valery Buyse en Rudy Maes van Eccellenza.
Volledig scherm
(vlnr): Piet Lecot en Ann Vandermarliere hebben Klokhof verkocht aan Valery Buyse en Rudy Maes van Eccellenza. © Henk Deleu

Eccellenza neemt hostellerie Klokhof over: “Geen schrik: alles blijft zoals het is”

Eccellenza neemt de bekende hostellerie Klokhof in Marke over. Het roer wordt na bijna 40 jaar niet drastisch omgegooid. Piet Lecot (61) en Ann Vandermarliere (54) zijn eigenaar af, maar blijven aan boord. “Alles blijft zoals het is”, zegt Ann Vandermarliere. “Hopelijk behouden we de steun van ons uitgebreid cliënteel. We blijven er voor hen.” Het restaurant krijgt wel een opfrisbeurt.

 1. Verkeerschaos tijdens ochtendspits aan kruispunt Appel: “Politie zal oogje in het zeil houden”
  Kortrijk

  Verkeers­cha­os tijdens ochtend­spits aan kruispunt Appel: “Politie zal oogje in het zeil houden”

  Het slot zat ook dinsdagochtend nog niet op het kruispunt Appel in Kortrijk, waar sinds september 2019 ingrijpende werken bezig zijn. Nieuwe signalisatie kwam te laat en was niet voor iedereen duidelijk. Sommige chauffeurs negeerden de verbodsborden. Anderen keerden, om terug weg te kunnen rijden. Er was bij momenten verkeerschaos. “We gaan de politie vragen om een oogje in het zeil te houden”, zegt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts (sp.a).
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. 
Oe ist? Vijf alleenwonende jongeren over de zware tweede lockdown: “Ja, ik voel me soms down. De muren praten niet, alleen mijn kat miauwt eens terug”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Oe ist? Vijf alleenwo­nen­de jongeren over de zware tweede lockdown: “Ja, ik voel me soms down. De muren praten niet, alleen mijn kat miauwt eens terug”

  Om na te gaan hoe ze de coronacrisis mentaal beleeft, houdt de stad Kortrijk een grote bevraging bij de jeugd. Op basis van de resultaten worden acties uitgerold, zodat jongeren weer perspectief krijgen. Maar lijdt de jeugd nu echt onder deze lockdown? We vroegen het vijf jongeren die alleen wonen. Het is voor hen niet altijd makkelijk om familie en vrienden te zien, ze voelen zich soms down en eenzaam, maar ze blijven vooral weerbaar en positief. Hun getuigenissen.
 2. Geen studenten door corona en kruispunt dicht, maar handelaars op Appel blijven strijdvaardig: “Even door de zure appel bijten, het wordt beter”
  Kortrijk

  Geen studenten door corona en kruispunt dicht, maar handelaars op Appel blijven strijdvaar­dig: “Even door de zure appel bijten, het wordt beter”

  Het zijn helse tijden voor de handelaars op de Appel in Kortrijk. Hogeschool West-Vlaanderen ligt vlakbij, maar ze zien amper nog studenten door de coronamaatregelen. En nu sluit kruispunt Appel ook nog eens een maand omdat de werken voor een tunnel een volgende fase ingaan. Toch blijft het ondernemershart er kloppen. Zo opende recent de nieuwe warme bakkerij Israya er de deuren. En Frietlounge Appel neemt binnenkort een nieuwe start.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok