In de Ierse kroeg Mary’s Irish Pub in Kortrijk juichen de supporters wanneer de Belgen scoren.
Volledig scherm
In de Ierse kroeg Mary’s Irish Pub in Kortrijk juichen de supporters wanneer de Belgen scoren. © Henk Deleu

Duizenden supporters schreeuwen Rode Duivels naar de overwinning, dankzij vele kleinere initiatieven

Kortrijk/WaregemOp verschillende plekken in de Leiestreek schreeuwden mensen de Rode Duivels naar de overwinning. In Kortrijk deden ze dat onder andere in de uitgaansbuurt bij het station en bij Mary’s Irish Pub, in Waregem kon dat onder andere aan Expo en in de tuin naast CC de Schakel. “Samen supporteren is leuker dan in je eentje”, klonk het.

 1. Inzameling voor door overstromingen getroffen dieren is groot succes: teller al op ruim 20.000 euro
  Kortrijk

  Inzameling voor door overstro­min­gen getroffen dieren is groot succes: teller al op ruim 20.000 euro

  Dierenasielen worden al dagen overrompeld in de Ardennen: met dieren die gewond raakten tijdens de overstromingen, die hun baasje kwijt zijn of van wie hun baasje (tijdelijk) niet meer voor hen kan zorgen. Het inspireerde de Kortrijkse dierenarts Joshua Dutré tot het organiseren van een inzameling om de medische en voedingskosten van asielen te helpen dekken. De inzameling loopt als een trein. De teller staat na enkele dagen al op ruim 20.000 euro.
 2. Dierenopvangcentrum dient klacht in tegen onbekenden voor 9 gedumpte konijntjes
  Heule / Zwevegem

  Dierenop­vang­cen­trum dient klacht in tegen onbekenden voor 9 gedumpte konijntjes

  Dierenopvangcentrum De Leiestreek in Zwevegem dient klacht in tegen onbekenden nadat ze 9 vermoedelijk gedumpte konijntjes vonden in Heule. De konijntjes werden in de nacht van donderdag op vrijdag aangetroffen in de omgeving van Lenteleven in Heule. “Het kan ook zijn dat de diertjes ontsnapt zijn, maar toch dienen we klacht in voor de zekerheid", zegt Veerle Debaillie van het dierenopvangcentrum.