Wim Debonne van voedselbank De Vaart
Volledig scherm
Wim Debonne van voedselbank De Vaart © Henk Deleu

Drukker dan ooit in voedselbank De Vaart: “We zien nieuwe energie-armen, die mogelijk nooit meer uit de problemen raken”

Kortrijk“Er is een nieuwe generatie armen aan het ontstaan, zonder pathetisch te willen doen”, zegt Wim Debonne (69), voorzitter van De Vaart in Kortrijk. Of hoe ze ook daar de impact van de energiecrisis voelen. De voedselbank heeft meer dan ooit nood aan giften. Wat dan weer te maken heeft met de oorlog in Oekraïne, want er komt bijvoorbeeld minder binnen via de voedingsindustrie.

 1. Dag van de Wetenschap, een populaire lichtjeswandeling, smullen van stoofvlees of witloof tot de Historic Rally: onze weekendtips voor Zuid-West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Dag van de Wetenschap, een populaire lichtjes­wan­de­ling, smullen van stoofvlees of witloof tot de Historic Rally: onze weekend­tips voor Zuid-West-Vlaanderen

  Buiten België-Marokko zondag om 14 uur op het WK in Qatar nog geen andere plannen dit weekend en zin om daar verandering in te brengen? Onze redactie zet je op weg met vijf leuke weekendtips voor zaterdag 26 en zondag 27 november in Zuid-West-Vlaanderen: van de Dag van de Wetenschap in vier steden en gemeenten, een populaire lichtjeswandeling, smullen van stoofvlees of witloof tot de Historic Rally in en rond Ieper: voor ieder wat wils!
 2. Van Kortrijk tot Tielt: op deze kerstmarkten in het zuiden van West-Vlaanderen snuif je de kerstsfeer op
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Van Kortrijk tot Tielt: op deze kerstmark­ten in het zuiden van West-Vlaanderen snuif je de kerstsfeer op

  Sinterklaas is nog maar net in het land, maar we tellen met zijn allen al volop af naar de kerstdagen. Het belooft zoals steeds een periode vol lichtjes, lekker eten en sfeervolle kerstmarkten te worden. Heb jij zin om de kerstsfeer op te snuiven? Wij lijsten 17 kerstmarkten op in het zuiden van West-Vlaanderen om helemaal in de kerststemming te komen.
 1. Mensensmokkelaar riskeert vijf jaar cel: "Hij vervoerde bootjes, terwijl vier neven ooit verdronken zouden zijn tijdens een overtocht”
  Kortrijk

  Mensensmok­ke­laar riskeert vijf jaar cel: "Hij vervoerde bootjes, terwijl vier neven ooit verdronken zouden zijn tijdens een overtocht”

  Een 36-jarige Irakees uit het Duitse Bielefield riskeert in de Brugse rechtbank vijf jaar cel voor mensensmokkel. Salem H. werd in Kortrijk betrapt met rubberen bootjes in zijn bestelwagen. “En dat terwijl hij beweerde dat zijn vier neven zeven jaar geleden verdronken zijn tijdens een overtocht”, foeterde procureur Frank Demeester.