Containerpark, zoals hier op archieffoto, zijn wel vaker het doelwit van dieven.
Volledig scherm
Containerpark, zoals hier op archieffoto, zijn wel vaker het doelwit van dieven. © Ecowerf

Drugverslaafde dieven op heterdaad betrapt aan containerpark

RollegemIn de buurt van het containerpark in Rollegem zijn zondagavond twee mannen opgepakt die allerhande materialen hadden klaargelegd om mee te nemen uit het recyclagepark. Beiden zijn geen onbekenden voor de politie.

 1. Caaap Triatlon Duatlon Kortrijk krijgt groen licht als seizoensopener. Vincent Servaege: “We voelen veel enthousiasme bij de atleten”
  triatlon/duatlon

  Caaap Triatlon Duatlon Kortrijk krijgt groen licht als seizoens­ope­ner. Vincent Servaege: “We voelen veel enthousias­me bij de atleten”

  Het Aqua Protect 3Team (AP3T) organiseert aanstaande zondag de 16de editie van de Caaap Triatlon Duatlon Kortrijk. Na de gedwongen annulatie van vorig jaar leek het coronavirus ook dit jaar roet in het eten te gooien. Net op tijd kwam er groen licht voor de organisatie. Daarmee is de populaire Caaap Triatlon Duatlon, met als episch centrum het historisch centrum van de stad Kortrijk, de seizoensopener met ook Beernem en Hamme. Heel wat grote namen verschijnen er aan de start.
 1. “Onze triatlon opnieuw uitgesteld? Dan doen we er maar één op eigen houtje” Drie vrienden schenken opbrengst van uitdaging aan goeie doel
  kortrijk

  “Onze triatlon opnieuw uitgesteld? Dan doen we er maar één op eigen houtje” Drie vrienden schenken opbrengst van uitdaging aan goeie doel

  Drie vrienden plannen op 11 juli een volledige triatlon af te leggen voor het goede doel. Een volledige triatlon, dat is 3,8 km zwemmen, 180km fietsen en 42,195 km lopen. “Mensen vragen ons wel eens, waarom begin je daar in godsnaam aan? Wel, omdat we zelf ook soms geen zinnig antwoord hebben op die vraag, linken we nu een goed doel aan onze uitdaging”, zegt het drietal.
 2. Omwonenden Pottelberg urenlang geëvacueerd na vondst grote vliegtuigbom bij De Korf
  Kortrijk

  Omwonenden Pottelberg urenlang geëvacu­eerd na vondst grote vliegtuig­bom bij De Korf

  Tijdens graafwerken bij het centrum voor bijzondere jeugdzorg De Korf langs de Pottelberg in Kortrijk werd woensdagnamiddag een Engelse vliegtuigbom van zo’n anderhalve meter lang en met een omtrek van 45 centimeter gevonden. Al snel werd de Pottelberg voor een groot stuk afgesloten en werden woningen, scholen en het wzc De Pottelberg ontruimd. Rond 19.30 uur kon DOVO de bom veilig verwijderen.