De rechtbank in Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank in Kortrijk. © Alexander Haezebrouck

Dronken ruzie tussen koppel eindigt met steekpartij: “Alles is nu terug koek en ei, moet een straf echt?”

KortrijkEen koppel uit Kortrijk moesten zich maandag op de rechtbank in Kortrijk verantwoorden voor zwaar partnergeweld. In een dronken ruzie ging zij hem te lijf met een knipmes en sloeg hij haar bewusteloos tegen de grond. Ondertussen heeft het koppel zich verzoend met elkaar en hoopten ze dat de zaak zou geseponeerd worden. “Voor hen was dit eigenlijk een klein faits divers”, pleitte hun advocaat.

 1. Werken voor betere sturing Budabrug die (te) vaak defect is, brug tot eind maart tijdens week telkens van 10 tot 11 uur dicht
  Kortrijk

  Werken voor betere sturing Budabrug die (te) vaak defect is, brug tot eind maart tijdens week telkens van 10 tot 11 uur dicht

  De Budabrug in Kortrijk liet het sinds de ingebruikname acht jaar geleden al tientallen keren (kort) afweten. Er komen nu ‘re-engineeringswerken’ aan, om de bediening en sturing van de tafelbrug te verbeteren. Om die werken te kunnen uitvoeren, is de brug tussen maandag 6 februari en vrijdag 31 maart tijdens elke weekdag van 10 tot 11 uur afgesloten voor alle verkeer.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.