Een inspecteur controleert bereide vleeswaren bij slager Stefaan Detremmerie.
Volledig scherm
Een inspecteur controleert bereide vleeswaren bij slager Stefaan Detremmerie. © Foto Henk Deleu

Drie marktkramers gewaarschuwd

KORTRIJKHet federaal voedselagentschap (FAVV) bezocht gisteren de maandagmarkt op de Veemarkt in Kortrijk. "Van de 23 gecontroleerde marktkramers, kregen er slechts drie een waarschuwing", zegt coördinator Hubert Gheysens. Inspecteurs controleren tot en met zaterdag 400 tot 450 handelszaken in Kortrijk.

 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Directeur woonzorgcentrum De Ruyschaert blikt terug op dramatisch coronajaar: “Dit jaar kon de paashaas gelukkig wel langskomen”
  PREMIUM
  Marke

  Directeur woonzorg­cen­trum De Ruyschaert blikt terug op dramatisch coronajaar: “Dit jaar kon de paashaas gelukkig wel langskomen”

  Precies een jaar geleden ging het woonzorgcentrum De Ruyschaert in Marke door de grootste nachtmerrie in haar bestaansgeschiedenis. Nog voor de overheid er goed en wel kon op reageren, kreeg het verzorgingscentrum al af te rekenen met het coronavirus. De tol was groot: op korte tijd werd afscheid genomen van bijna 20 bewoners. “Hopelijk maken we dit nooit meer mee.”
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten