Stijn Loosveld, Henri Vanneste en Sander Loosveld met hun likeur Picori.
Volledig scherm
Stijn Loosveld, Henri Vanneste en Sander Loosveld met hun likeur Picori. © Henk Deleu

Doorbraak wenkt voor likeur Picori: “We leveren nu ook aan sterrenrestaurant in Oost-Vlaanderen”

Kortrijk/Kruisem/HeuvellandWe krijgen deze zomer met Picori mogelijk een nieuwe aperohype. Binnenkort wordt de duizendste fles van de likeur afgevuld. “We zetten het in de markt als aperitief voor gouden momenten. Van een gepersonaliseerde pre-mix voor zomerbars tot exclusief welkomstgeschenk in vakantiewoningen in de streek, we staan open voor alles”, zeggen de initiatiefnemers uit Kortrijk.

 1. “De mens werd moordenaar, maar de moordenaar werd weer mens.” Advocaten over de spectaculaire omwenteling in assisenproces rond ‘kotmoord’
  PREMIUM

  “De mens werd moordenaar, maar de moordenaar werd weer mens.” Advocaten over de spectacu­lai­re omwente­ling in assisenpro­ces rond ‘kotmoord’

  Vrouwe Justitia bewandelt soms onvoorspelbare en kronkelige paden. Dat ondervonden ook de Gentse advocaten van de verdediging Dennis Van Overstraeten en Bruno Soenen op het assisenproces rond de zogenaamde kotmoord in Kortrijk. Hoewel beschuldigde Mohammad Musawi (24) maar liefst 4,5 jaar alle betrokkenheid ontkende, bekende hij de laatste dag plots de dubbelde moord op Youlia (19) en Nessar (18). Zijn bekentenis joeg een schokgolf door de zaal, die ook zijn advocaten niet onberoerd liet. “Hij heeft iedereen jarenlang voorgelogen, maar koos ervoor om het pad van de leugen te verlaten. Daar is moed voor nodig.”
  Kortrijk
 2. Oorlog in Oekraïne rukt koppel uiteen, maar ze vinden elkaar terug in Kortrijk: “En nu bakken we hier samen frietjes... Ongelooflijk”
  PREMIUM

  Oorlog in Oekraïne rukt koppel uiteen, maar ze vinden elkaar terug in Kortrijk: “En nu bakken we hier samen frietjes... Ongeloof­lijk”

  Maandenlang moesten Oekraïners Svitlana Sondei (20) en Yurii Shpakivskyi (23) elkaar missen door de oorlog, nu vonden ze elkaar in Kortrijk terug. Daar krijgen ze - ondanks een taalbarrière - de kans om in frituur Bossuwé Pottelberg te werken. “Ze zijn supergemotiveerd, we geloven in hen”, zegt Volkert Lapere, sales en marketing manager van de Group Bossuwé. Ze vertellen het verhaal van hun grenzeloze liefde.
  Kortrijk