illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
illustratiebeeld © ANP

Doorbraak: op E17 in Kortrijk rij je nog maximaal 100 kilometer per uur, wellicht vanaf 2023

Kortrijk/HarelbekeDe E17 in Kortrijk krijgt een snelheidsverlaging tot maximaal 100 kilometer per uur. Wellicht in de loop van 2023, maar dat is af te wachten. Dat bevestigen het Vlaams departement Omgeving en het Vlaams agentschap wegen en verkeer (AWV). De stad Kortrijk is al jaren vragende partij voor een verlaging van de toegelaten snelheid tot 90 kilometer per uur. Het wordt dus 100 kilometer per uur. “Het is de normaalste zaak ter wereld”, reageert schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit).

  1. Groen hekelt aanwezigheid ‘foute vlag’ op voorstelling Leiefeesten: “Al tweede keer dat een officieel gebeuren gekaapt wordt door radicaal Vlaams-rechts”
    PREMIUM
    kortrijk

    Groen hekelt aanwezig­heid ‘foute vlag’ op voorstel­ling Leiefees­ten: “Al tweede keer dat een officieel gebeuren gekaapt wordt door radicaal Vlaams-rechts”

    Op de voorstelling van de Leiefeesten, die plaatsvinden op 9 en 10 juli, had de organisatie naast een officiële vlag van de Vlaamse gemeenschap ook een Vlaamse strijdvlag bij. De leeuw heeft daarop een zwarte tong en klauwen, en dat is de partij Groen niet ontgaan. “Die vlagstaat symbool voor Vlaamse onafhankelijkheid”, zegt raadslid David Wemel. “Een brug te ver.”