Het was zaterdag in Kortrijk onder meer zeer druk in de uitgaansbuurt in de Reynaertstraat
Volledig scherm
Het was zaterdag in Kortrijk onder meer zeer druk in de uitgaansbuurt in de Reynaertstraat © Henk Deleu

Door stormloop naar terrassen vier keer meer verkeer in Kortrijk

KortrijkEr was op zaterdag 8 mei met de heropening van de terrassen vier keer meer verkeer in Kortrijk dan op zaterdag 1 mei, toen de horeca nog dicht was. Dat blijkt uit de Traffic Index van TomTom.

 1. Woonzorgcentrum Sint-Vincentius breekt lans voor Indiase studenten verpleegkunde: “Ze zijn heel warm en zorgzaam”
  Kortrijk

  Woonzorg­cen­trum Sint-Vincentius breekt lans voor Indiase studenten verpleeg­kun­de: “Ze zijn heel warm en zorgzaam”

  Een rapport van de onderwijsinspectie, waarin staat dat het Nederlands van Indiase studenten verpleegkunde vaak bedroevend is en waarin gevraagd wordt om het project bij te sturen, komt hard aan. Niet enkel in de scholengroep Rhizo, waar het verkorte traject in onze regio aangeboden wordt, maar ook op stageplaatsen. “We zijn net zeer onder de indruk van hoe snel zij het Nederlands oppikken”, zegt gedelegeerd bestuurder Rita Barilla van de woonzorggroep GVO, waartoe woonzorgcentrum Sint-Vincentius op de Houtmarkt in Kortrijk behoort.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.