De vernieuwde aanpak werd recent voorgesteld, in hoeve te Coucx
Volledig scherm
De vernieuwde aanpak werd recent voorgesteld, in hoeve te Coucx © Henk Deleu

Doerak wil meer beleving aanbieden in hoeve te Coucx, ook plannen voor buitenklassen en bar met zelfbediening

KortrijkMeer beleving in hoeve te Coucx, aan het stadsgroen Marionetten, dat is het doel van vzw Doerak. De vereniging heeft verder plannen voor buitenklassen en een bar met zelfbediening, voor als het Boerderijterras gesloten is.

 1. Celstraf voor mannen die betrapt werden met 18.805 euro cash na achtervolging
  Kortrijk

  Celstraf voor mannen die betrapt werden met 18.805 euro cash na achtervol­ging

  Twee mannen zijn veroordeeld tot vier en zeven maanden effectieve celstraf voor witwaspraktijken. De politie kreeg beide mannen in het vizier toen ze hen aan een hoge snelheid voorbijreden op de E17 in Kortrijk. De politie zette de achtervolging in, waarna de inzittenden op de vlucht sloegen. Toen ze hen toch aan de kant konden zetten, steeg een sterke cannabisgeur op uit hun auto. Na een controle van hun auto bleek maar er liefst 18.805 euro cash te zijn verstopt. “Eén van hen werd al een aantal keer aangetroffen met grote sommen geld. Er zijn duidelijke aanwijzingen van witwaspraktijken”, zei het openbaar Ministerie tijdens het proces. Beiden daagden niet op in de rechtbank en de rechter volgde het standpunt van het Openbaar Ministerie. Naast de celstraffen hebben beiden ook een geldboete van 1.600 euro opgelopen en heeft de rechter in totaal zo’n 2.000 euro vermogensvoordeel voor beiden verbeurd verklaard.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Vrouw (65) die bij uit de hand gelopen burenruzie in elkaar werd geslagen, overleden: “Mama stond nochtans goed in het leven”
  Play
  Kortrijk

  Vrouw (65) die bij uit de hand gelopen burenruzie in elkaar werd geslagen, overleden: “Mama stond nochtans goed in het leven”

  Caroline Kint, de 65-jarige vrouw die afgelopen vrijdag brutaal in elkaar werd geslagen in een appartementsgebouw in Kortrijk, is donderdagmorgen overleden. De 30-jarige zus van haar overbuur deelde de fatale klappen toe. Haar nabestaanden blijven verweesd achter. “Ze werd verschrikkelijk toegetakeld”, klinkt het bij de zoon van het slachtoffer. “We hopen dat het gerecht zijn werk doet.”