Een archiefbeeld van een zwaar ongeval op de kruising A19-R8, enkele jaren geleden
Volledig scherm
Een archiefbeeld van een zwaar ongeval op de kruising A19-R8, enkele jaren geleden © Lieven Samyn

Dodelijke kruising van A19 en R8 krijgt na 25 jaar nieuwe verkeerswisselaar: Stadsbader vat werken in 2022 aan

Kortrijk/WevelgemEr is meer dan 25 jaar over gepalaverd, nu komt er eindelijk schot in de zaak. Het agentschap wegen en verkeer (AWV) heeft aannemer Stadsbader aangesteld om een nieuwe verkeerswisselaar te bouwen waar de autosnelweg A19 op de ring rond Kortrijk (R8) aantakt. De werken starten in de loop van 2022, kosten 20,7 miljoen euro en duren twee jaar. De lichtengeregelde gevaarlijke kruisingen, waar al doden vielen, wijken. Ook voorzien: stiller asfalt en geluidsmuren. Stadsbader en AWV werken tegen begin 2022 een concrete timing en fasering uit.

  1. ASSISEN. “Een grote teddybeer, maar ook een fantast”: vrienden en familie schetsen uiteenlopend beeld van fotograaf Jeroen Verstraete (39)
    Play
    Moere/Varsenare/Sint-Amandsberg

    ASSISEN. “Een grote teddybeer, maar ook een fantast”: vrienden en familie schetsen uiteenlo­pend beeld van fotograaf Jeroen Verstraete (39)

    Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Donderdag legde onder meer de moeder van Maïlys een moedige getuigenis af. Herlees alle gebeurtenissen van de procesdag nog eens in onze liveblog hieronder.