De nieuwe trompetaansluiting van de A19 op de R8 (rechts). Links het nieuwe kruispunt van de Gullegemstraat met de A19
Volledig scherm
De nieuwe trompetaansluiting van de A19 op de R8 (rechts). Links het nieuwe kruispunt van de Gullegemstraat met de A19 © AWV

Dodelijke A19-R8 kruising verdwijnt na 25 jaar, voorbereidende werken starten met bomenkap

Kortrijk/WevelgemEr komt een nieuwe verkeerswisselaar waar de autosnelweg A19 op de ring rond Kortrijk (R8) aantakt. De huidige lichtengeregelde gevaarlijke kruisingen, waar al doden vielen, moeten wijken. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) maakte dat nieuws eind 2021 al bekend. Het agentschap Wegen en Verkeer (AWV) meldt nu dat de voorbereidende werken op dinsdag 15 februari starten.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.