De R8 wordt mogelijk voltooid door die in te bedden op een aparte rijstrook op de E17. En op de E17 zelf komt mogelijk een dak met park, tussen Xpo en Kortrijk-Oost.
Volledig scherm
De R8 wordt mogelijk voltooid door die in te bedden op een aparte rijstrook op de E17. En op de E17 zelf komt mogelijk een dak met park, tussen Xpo en Kortrijk-Oost. © Foto Henk Deleu

Dit staat in regeerakkoord voor Kortrijk: van dak op de E17 tot mogelijk museum rond Vlaamse geschiedenis

Het regeerakkoord, dat mee is onderhandeld door schepen en Vlaams parlementair Axel Ronse (N-VA), pakt heel wat uitdagingen voor Kortrijk aan. Een overzicht van de opvallendste punten.

5 reacties

 • Nick Desmet

  2 jaar geleden
  Veel blabla en geen boemboem. We gaan eens zie wat daar van gerealiseerd zal zijn na 5 jaar. Het gevaarlijkste stuk waar fietsers de ring kruisen Heule en Kuurne en Harelbeke daar spreekt men zelfs niet van.
 • Lea Hils

  2 jaar geleden
  Na 40 jaar is de R8 zelfs nog niet afgewerkt en ze dromen al van andere nutteloze projecten, nu als hun naam er maar opstaat van die vewaande politiekers. Ook de oversteek van de Leie is een lachertje met hun tunnel.
 • Ghislain Maertens

  2 jaar geleden
  zorg eerst dat de ring af gewerkt word dat duur al lang genoeg en met valse beloftes zijn we niets je kan er misschien een fiets ring van maken zou vlugger gaan want je zou boetes kunnen schrijven
 • Patrick morel

  2 jaar geleden
  De platse in Heule kreeg ook een mooie overkapping. De gemeenten schreeuwen om centen want de meesten zitten met hun gat vol schulden en CD&V, de partij van provincie en burgemeester heeft hen voorlopig gered. Binnen 5 jaar gaan we een kijken wat er allemaal gerealiseerd werd door deze regering. De vorige kwam al 600 miljoen te kort, Vlaanderen op zijn Belgisch.
 • Dirk Vandevelde

  2 jaar geleden
  Blijven dromen zeker ?
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Maand eenrichtingsverkeer in Meensesteenweg en Rootputstraat afgesloten door nutswerken
  Bissegem/Kortrijk

  Maand eenrich­tings­ver­keer in Meense­steen­weg en Root­putstraat afgesloten door nutswerken

  Er geldt van maandag 24 januari tot en met zondag 20 februari eenrichtingsverkeer op de Meensesteenweg (N8) richting Kortrijk, tussen de Oliemolenstraat en de Koningin Astridlaan. Diezelfde periode is de zijstraat Rootputstraat afgesloten. Het invoeren van het tijdelijke eenrichtingsverkeer is nodig voor nutswerken. Verkeer op de Meensesteenweg richting Bissegem volgt een omleiding via de Koningin Astridlaan, Bissegemsestraat en Zusters Parmentierstraat.