Zaakvoerder Piet Verwijk en zoon Piet Verwijk begonnen maandagnamiddag al met de opbouw van de attractie Deca Dance op het Schouwburgplein.
Volledig scherm
Zaakvoerder Piet Verwijk en zoon Piet Verwijk begonnen maandagnamiddag al met de opbouw van de attractie Deca Dance op het Schouwburgplein. © Alexander Haezebrouck

Dit jaar ook kermis tijdens braderie, met Deca Dance als publiekstrekker: “Enorm dankbaar dat we hier mogen staan”

KortrijkVanaf vrijdag start in Kortrijk het braderieweekend. Dit keer zullen er ook kermisattracties aanwezig zijn, met als publiekstrekker de Deca Dance op het Schouwburgplein. De foorkramers zijn in de wolken, want zij moesten al twee jaar de Paasfoor missen. “Het doet zo’n deugd om hier opnieuw te mogen staan”, zegt foorkramer Piet Verwijk. “Niet alleen financieel, maar ook mentaal hadden we dit nodig.”

 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Dansdroom spat na knieblessures uit elkaar, nu mikt Miss Fashion finaliste Alexine (20) op doorbraak als model
  Kortrijk

  Dansdroom spat na knieblessu­res uit elkaar, nu mikt Miss Fashion finaliste Alexine (20) op doorbraak als model

  Alexine Van Herp (20) had een plan: een eigen dansschool openen. Die droom ging twee jaar geleden in rook op nadat haar knie tijdens danslessen enkele keren uit de kom ging. Maar het leven zit vol verrassingen, want Alexine zit nu in de finale van Miss Fashion. Een doorbraak als model wenkt. “Miss Fashion is geen vleeskeuring op zich, hoe je bent als persoon is belangrijker.”