Ben Weyts kijkt een beetje bezorgd, maar achteraf was hij heel tevreden over het werk van Dina Dupont
Volledig scherm
Ben Weyts kijkt een beetje bezorgd, maar achteraf was hij heel tevreden over het werk van Dina Dupont © Henk Deleu

Dina (19) knipt vakkundig haar van Ben Weyts: “Minister heeft geen moeilijke haardos”

Kortrijk/HarelbekeDe leerlingen van de centra leren en werken (CLW) mogen vanaf deze week weer voor het eerst in maanden elke lesdag op school of aan het werk zijn, na een versoepeling van de coronamaatregelen. “We zijn blij, onze leerlingen hebben nood aan praktijk”, zegt directeur Wolf Vlaeminck van het CLW in Kortrijk. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bezocht er maandagochtend de kappersopleiding, in het didactisch salon van scholengroep Rhizo. Ben Weyts werd er vakkundig onder handen genomen door Dina Dupont (19) uit Harelbeke. 

 1. Mathias Fixelles debuteert straks op het hoogste niveau bij KV Kortrijk: “Ik zal altijd vechten voor de ploeg”
  Voetbal 1A

  Mathias Fixelles debuteert straks op het hoogste niveau bij KV Kortrijk: “Ik zal altijd vechten voor de ploeg”

  Met Julien De Sart, Jevhen Makarenko en eerder in januari Hannes Van Der Bruggen trokken drie middenvelders de deur bij KV Kortrijk achter zich dicht. Maar met Mathias Fixelles en Kevin Vandendriessche hopen de Kerels die leemte op te vullen. Fixelles (24) komt over van Union en is klaar om zich te tonen. “Ik ga misschien een beetje moeten wennen aan de snelheid van 1A, maar ik ben er klaar voor”, aldus de goedlachse middenvelder.
 2. Gigantisch web schenkt kinderen speelplezier in K: “Het maakt het winkelcentrum aantrekkelijker”
  Kortrijk

  Gigantisch web schenkt kinderen speelple­zier in K: “Het maakt het winkelcen­trum aantrekke­lij­ker”

  Maak kennis met Harmonic Motion II. Het gigantisch nylon web van Toshiko MacAdam nodigt kinderen uit om er zich in uit te leven. De Japanse kunstenares zakte deze week speciaal naar Kortrijk af om de laatste hand te leggen aan het indrukwekkende werk op de eerste verdieping van het winkelcentrum K. “Het web zal ouders en kinderen gelukkig maken”, glimlacht Toshiko MacAdam (81).
 1. Rode Duivels-gekte maakt van uitgaansbuurt in Kortrijk weer échte feeststraat, gevoel van vrijheid komt zó hard terug
  Kortrijk

  Rode Dui­vels-gek­te maakt van uitgaans­buurt in Kortrijk weer échte feest­straat, gevoel van vrijheid komt zó hard terug

  Wat een ommekeer in Kopenhagen. Waar vooral een ontketende Kevin De Bruyne onze jongens behoedde van een uitschuiver tegen Denemarken. Het doet wat met een mens, de Rode Duivels op het EK voetbal, na zo’n rotjaar. Je voelt, nu de maatregelen rond het ons bekende virus versoepelen, dat de uitgaansbuurt in Kortrijk stilaan weer een échte feeststraat wordt. “Een zalig gevoel én de jeugd gedraagt zich verantwoordelijk”, zegt Dieter De Clercq van Café 56.