Veel scholieren van de derde graad in het Don Boscocollege brachten maandagvoormiddag al hun stem uit.
Volledig scherm
Veel scholieren van de derde graad in het Don Boscocollege brachten maandagvoormiddag al hun stem uit. © Henk Deleu

Digitaal referendum gestart: jongeren vanaf 16 jaar stemmen mee over maandelijkse autovrije zondag

Tot en met zondag 20 oktober loopt in Kortrijk het eerste digitaal referendum ooit in België, rond een maandelijkse autovrije zondag in de binnenstad. Nog een primeur: ook 16-jarigen mogen meestemmen in Kortrijk. Een interessant experiment met pro’s en contra’s. En opvallend: de jongeren zijn er toch echt wel mee bezig, zo bleek maandagochtend in het Don Boscocollege.

8 reacties

 • André Demeulemeester

  2 jaar geleden
  Waarom 16 jarigen laten meestemmen , ten eerste mogen ze zelf nog niet rijden en ten tweede zijn ze nog niet meerderjarig en hebben ze geen stemrecht dus daarvoor zou het ook verboden moeten zijn . Wat met de oudere mensen die geen computer in huis hebben en zich maar kunnen verplaatsen met de wagen , een zondag opgesloten leven . Maar ja het zijn maar oudjes die tellen hier toch niet meer mee in ons armzielig landje .
 • Dieter Devreeze

  2 jaar geleden
  Schaf de verkiezingen af. Verkozenen zijn blijkbaar niet in staat om beslissingen te nemen en te verdedigen. Waar worden die eigenlijk voor betaald om uit te voeren waar de volksgeest hen voert of om het algemeen belang te dienen.
 • Lea Hils

  2 jaar geleden
  De sossen moeten het er perse doorkrijgen om geen gezichtsverlies te lijden, hopelijk komt het er niet door en worden de fietsstraten ook afgeschaft.
 • Carine Verhenne

  2 jaar geleden
  Bye bye anoniemiteit, eerst idkaartnr. invullen en dan stem
 • Krista Matthieu

  2 jaar geleden
  Enkel digitaal stemmen ??? Wat met de mensen die de mogelijkheid daartoe niet hebben ???
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"