Links een koe die uit een rivier in de Ardennen gered wordt. Rechts dierenarts Joshua Dutré
Volledig scherm
Links een koe die uit een rivier in de Ardennen gered wordt. Rechts dierenarts Joshua Dutré © RV/Horizon

Dierenarts Joshua houdt inzameling voor dieren in overstroomde gebieden: “Al verhalen gehoord over pootamputaties”

KortrijkHet menselijk leed is erg groot in de door de overstromingen getroffen gebieden in de Ardennen. Maar ook dieren zien af. Asielen worden overrompeld door gewonde dieren, die verzorging nodig hebben. “Ik wil met mijn inzameling de medische en voedingskosten van verschillende asielen helpen dekken”, zegt de Kortrijkse dierenarts Joshua Dutré. De teller staat al op zo’n 4.500 euro.

 1. Nog niet verder verlaagde Leiboorden trekken nu al nieuwe horeca aan: “We willen niet wachten, hier dromen we al jaren van”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Nog niet verder verlaagde Leiboorden trekken nu al nieuwe horeca aan: “We willen niet wachten, hier dromen we al jaren van”

  Het is nog tot midden 2024 wachten op de opening van de verdere verlaging van de Leieboorden in het stadscentrum van Kortrijk. Dat schrikt ondernemers niet af. Zo is sinds kort Prista geopend aan de Vismarkt, met lekkere en verse belegde broodjes. “We geloven in deze locatie, het zal hier heel mooi worden”, zeggen Lutfen Douzmanova en haar dochter.
 2. Expert Filip Dewaele na studie over discriminatie Marokkaanse namen in Kortrijk: “Praktijktests lossen problemen op huurmarkt niet op”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Expert Filip Dewaele na studie over discrimina­tie Marokkaan­se namen in Kortrijk: “Praktijk­tests lossen problemen op huurmarkt niet op”

  “We hebben niks tegen praktijktesten, maar ik betwijfel of ze iets oplossen”, zegt huurexpert Filip Dewaele van Dewaele Vastgoedgroep uit Izegem nadat de stad Kortrijk een studie liet uitvoeren naar discriminatie op de huurmarkt. “Wij hanteren objectieve criteria om elke huurder aan het juiste pand te proberen helpen. Een veel groter probleem is het te beperkte aanbod op de private huurmarkt.”
 3. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.