Een beeld van de betoging in Brussel
Volledig scherm
Een beeld van de betoging in Brussel © Kos

Diensten Zelfstandig Wonen in Kortrijk en Menen dreigen te verdwijnen: “Besparing treft cliënten met zware fysieke beperking”

De diensten Zelfstandig Wonen in Kortrijk en Menen dreigen te verdwijnen. De Vlaamse regering wil 40 procent op de individuele budgetten van cliënten besparen. De cliënten dreigen noodgedwongen te moeten verhuizen naar woonzorg- of revalidatiecentra als de besparing niet wordt teruggedraaid. Een delegatie gebruikers en ADL-assistenten (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen) trok gisteren vanuit het station in Kortrijk naar Brussel, om er te betogen.

 1. In 2023 wordt 50 jaar E17 uitgebreid gevierd: “We willen jullie verhalen horen!”
  PREMIUM
  Kortrijk/Menen/Harelbeke/Waregem

  In 2023 wordt 50 jaar E17 uitgebreid gevierd: “We willen jullie verhalen horen!”

  Het is in 2023 vijftig jaar geleden dat er voor het eerst auto’s reden over de snelweg E3/E17. Sindsdien kan je in één rechte lijn van de Franse grens in Rekkem tot in Gent en Antwerpen rijden. Om die verjaardag in de kijker te zetten, lanceert men een oproep om verhalen over de snelweg te delen. Al sowieso gepland: een expositie, een E17-café, een drive-in, een E17-magazine en praatpalen.
 2. Van Kortrijk tot Tielt: op deze kerstmarkten in het zuiden van West-Vlaanderen snuif je de kerstsfeer op
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Van Kortrijk tot Tielt: op deze kerstmark­ten in het zuiden van West-Vlaanderen snuif je de kerstsfeer op

  Sinterklaas is nog maar net in het land, maar we tellen met zijn allen al volop af naar de kerstdagen. Het belooft zoals steeds een periode vol lichtjes, lekker eten en sfeervolle kerstmarkten te worden. Heb jij zin om de kerstsfeer op te snuiven? Wij lijsten 17 kerstmarkten op in het zuiden van West-Vlaanderen om helemaal in de kerststemming te komen.