De Zomermarktjes vorige zomer, met toch wel nog een aantal beperkingen. Deze zomer mag het weer voluit.
Volledig scherm
PREMIUM
De Zomermarktjes vorige zomer, met toch wel nog een aantal beperkingen. Deze zomer mag het weer voluit. © Henk Deleu

Deze zomer vijf Zomermarktjes om 20ste verjaardag te vieren: “Voor vele Kortrijkzanen het échte startschot van hun zomer”

kortrijkAftellen maar naar donderdag, want dan wordt een nieuwe reeks Zomermarktjes afgetrapt. Het Jozef Vandaleplein en het Sint -Maartenskerkhof vormen ook nu weer het zuiders decor voor deze intussen al 20 jaar oude traditie. “Om dit jubileum in de verf te zetten, zorgen we dit jaar voor vijf Zomermarktjes”, zegt schepen Wouter Allijns.

 1. 127 wielrensters verschijnen aan de start Konvert Koerse: “Wie drie keer wint op vijf jaar tijd, krijgt trofee met gouden remmen”
  PREMIUM
  kortrijk

  127 wielren­sters verschij­nen aan de start Konvert Koerse: “Wie drie keer wint op vijf jaar tijd, krijgt trofee met gouden remmen”

  De kermiskoers Kortrijk Koerse wordt als Konvert Koerse naar een hoger niveau getild: het wordt een elitekoers voor dames. Op vrijdag 19 augustus verschijnen 127 wielrensters aan de start. De inzet: een wisselbeker ter waarde van 25.000 euro die eigendom wordt van de dame die erin slaagt drie keer te winnen op vijf jaar tijd. “Konvert Koerse blijft in de eerste plaats een volksfeest.”
 2. KU Leuven campus Kulak start met fysieke inschrijvingen: “Geen nieuwe opleidingen, maar bestaande opleidingen worden afgestemd op noden maatschappij”
  PREMIUM
  kortrijk

  KU Leuven campus Kulak start met fysieke inschrij­vin­gen: “Geen nieuwe opleidin­gen, maar bestaande opleidin­gen worden afgestemd op noden maatschap­pij”

  Evelien Bosman uit Erpe-Mere is de eerste student die zich fysiek heeft ingeschreven bij KU Leuven campus Kulak. Met de start van die fysieke inschrijvingen wordt de laatste rechte lijn ingezet naar het nieuwe academiejaar. “Dit jaar zijn er geen nieuwe opleidingen, maar de bestaande opleidingen worden wel aangepast aan de noden in het bedrijfsleven en de maatschappij”, zegt vicerector Piet Desmet.