De jaarkalender van de hulpverleningszone Fluvia wordt dit jaar uitzonderlijk gratis gebust bij de inwoners van alle steden en gemeenten (behalve Harelbeke) die behoren tot het werkingsgebied van de zone.
Volledig scherm
De jaarkalender van de hulpverleningszone Fluvia wordt dit jaar uitzonderlijk gratis gebust bij de inwoners van alle steden en gemeenten (behalve Harelbeke) die behoren tot het werkingsgebied van de zone. © HVZ Fluvia

Deur-aan-deurverkoop geschrapt door corona: brandweerkalender is dit keer gratis en wordt overal gebust

U krijgt dit jaar geen brandweerman of -vrouw in uniform aan de deur die u een kalender voor 2021 wil verkopen. De deur-aan-deurcampagne is geschrapt wegens corona. “De jaarkalenders worden gratis bij iedereen gebust”, klinkt het bij de hulpverleningszone Fluvia. “Wie dat wil, kan de vriendenkring van de plaatselijke brandweerposten steunen via een overschrijving.”

 1. Verkeerschaos aan kruispunt Appel door... corona: “Mogelijk nog even verwarring, maar alle signalisatieborden staan er nu”
  Kortrijk

  Verkeers­cha­os aan kruispunt Appel door... corona: “Mogelijk nog even verwarring, maar alle signalisa­tie­bor­den staan er nu”

  Het slot zat ook dinsdagochtend nog niet op het kruispunt Appel in Kortrijk, waar sinds september 2019 ingrijpende werken bezig zijn. Nieuwe signalisatie kwam te laat en was niet voor iedereen duidelijk. Sommige chauffeurs negeerden de verbodsborden. Anderen keerden, om weer weg te kunnen rijden. Er was bij momenten verkeerschaos. “We gaan de politie vragen om een oogje in het zeil te houden. En probeer de omgeving te vermijden, indien dat mogelijk is”, zegt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts (sp.a).
 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Politie stuurt actievoerende modebazen weg aan parlement: “Ontgoochelend, maar toch rekenen we op verkoop op afspraak”
  Kortrijk/Brussel

  Politie stuurt actievoe­ren­de modebazen weg aan parlement: “Ontgooche­lend, maar toch rekenen we op verkoop op afspraak”

  Tal van moderetailers dreigen tijdens deze tweede lockdown overkop te gaan. Ubbe Descamps van modezaak Brooklyn richtte zich begin deze week in een video tot premier Alexander De Croo (Open Vld). Omdat er geen reactie op kwam, trok Ubbe Descamps donderdagnamiddag met collega’s naar het parlement in Brussel. De politie stuurde de actievoerende modebazen weg. Ontgoochelend, maar toch is er wat hoop: “Het punt staat op de agenda van élke regering”, zegt Ubbe Descamps. De Mode Unie vraagt om coronaveilig een verkoop op afspraak toe te laten in handelszaken.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinnige kaartskills
  Play

  Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinni­ge kaarts­kills