Jean-Marie Dedecker, Vincent Van Quickenborne en Wouter Vermeersch.
Volledig scherm
Jean-Marie Dedecker, Vincent Van Quickenborne en Wouter Vermeersch. © Joost De Bock/PhotoNews/Facebook/Jan Aelberts

Dedecker na leugen over dronken rijden: “Vermeersch, bied je excuses bij Van Quickenborne aan”

Het door Vlaams Belang op Facebook gelanceerde verzonnen verhaal dat de burgemeester van Kortrijk op dronken rijden werd betrapt, zindert na. Volgens Vincent Van Quickenborne (Open Vld-Team Burgemeester) zit Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) achter de Facebookpost. Ook Jean-Marie Dedecker mengt zich in de Kortrijkse kwestie.

37 reacties

 • Yvan Herreman

  2 jaar geleden
  Moest het een " sos " geweest zijn dan was het kot te klein voor Dedecker.....en dat hij zich nog inlaat met zo'n vrienden zegt heel veel over de burgemeester van Middelkerke
 • Marito BORGES

  2 jaar geleden
  Die zelfverklaarde Libertijnen doen wel heel veel moeite om het gedrag van Q goed te praten; Betweter Dedecker wordt schoolmeester, een derderangsadvocaat wordt ingeschakeld om er een family-soap van te maken, en de zogezegde ruimdenkende Q (die zich, zoals iedereen intussen weet, niet kan gedragen) dient strafklacht in; Triestig hoor... échte Libertijnen laten dit gezellig over zich heen waaien...
 • Jean-Marie Vanhaelewijn

  2 jaar geleden
  Dedecker heeft in het verleden al tal van verzinsels de wereld ingestuurd. Geen enkel werd bewezen... Eens te meer wordt het duidelijk hoe het VB te werk gaat. Onwaarheden of halve waarheden naar buiten brengen en hun adepten aanvaarden alles zomaar zonder ook maar één keer na te denken of na te gaan of alles wel klopt. In een buurland is op dezelfde manier iets begonnen en we weten allemaal waar dat in is uitgemond.
 • Carl Parker

  2 jaar geleden
  Er is 1 (gemanipuleerde) foto, anders zijn er toch filmpjes.......
 • Patrick Jonkers

  2 jaar geleden
  De "waarheid en niets dan de WAARHEID" is hier duidelijk niet gerespecteerd. Ofwel liegen de getuigen, ofwel VQB of wel de politie . Waar zijn we mee bezig ????
 1. Politie wil ongrijpbare internetcriminelen stapje voor blijven met preventieve website: “Beter voorkomen dan genezen”
  Kortrijk/Roeselare/Koksijde/Diksmuide

  Politie wil ongrijpba­re internet­cri­mi­ne­len stapje voor blijven met preventie­ve website: “Beter voorkomen dan genezen”

  Vier politiezones uit onze provincie die al een tijd samenwerken, bundelen nu ook de krachten tegen cybercriminelen. Een website die netjes alle vormen van oplichterij via het internet oplijst maar ook tips geeft om niet in de val te lopen, moet een waardevolle troef worden. Tegelijk trekt de politie ook naar de burger, scholen en verenigingen, om te sensibiliseren. “En onze teams die cybercriminelen proberen te ontmaskeren, worden uitgebreid.”
 2. Vrouw (30) die buurvrouw (65) van broer doodsloeg, blijft aangehouden voor moord: “Haar verklaring en die van de getuigen lopen nogal uit elkaar”
  Kortrijk/Ieper/Wervik

  Vrouw (30) die buurvrouw (65) van broer doodsloeg, blijft aangehou­den voor moord: “Haar verklaring en die van de getuigen lopen nogal uit elkaar”

  De 30-jarige vrouw uit Ieper die vorige week vrijdag op een appartement in Kortrijk de 65-jarige buurvrouw van haar broer zo zwaar toetakelde dat die donderdag uiteindelijk overleed, is vrijdag door de raadkamer in Kortrijk verder aangehouden. De kwalificatie wijzigde door het overlijden ondertussen van poging moord naar moord.
 3. Defensie dwarsboomt droom Iliana (15) om F-16-piloot te worden: “Door erg lichte oogafwijking definitief afgekeurd, regels véél te streng”
  PREMIUM
  Marke

  Defensie dwarsboomt droom Iliana (15) om F-16-pi­loot te worden: “Door erg lichte oogafwij­king definitief afgekeurd, regels véél te streng”

  Ondanks succesvolle fysieke en theoretische testen mag Iliana Baert geen opleiding volgen om F-16-piloot te worden. Een legerarts keurde haar definitief af, voor een erg minieme afwijking van -0.75 op haar rechteroog. “Onbegrijpelijk, ze heeft niet eens een bril nodig”, zegt haar mama Claudia Claus (36). Ook de politiek moeit zich nu met de zaak.
 1. Aanhouding 25-jarige flatbewoner die zwaargewonde overbuurvrouw geen hulp bood verlengd
  Kortrijk / Ieper

  Aanhouding 25-jarige flatbewo­ner die zwaargewon­de overbuur­vrouw geen hulp bood verlengd

  De 25-jarige bewoner van het appartement in de Minister Tacklaan in Kortrijk is verder aangehouden voor schuldig verzuim. Dat heeft de raadkamer dinsdag beslist. Zijn 30-jarige zus uit Ieper, die zijn overbuurvrouw in elkaar sloeg en levensgevaarlijk verwondde, verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Kortrijk. Zij wordt verdacht van poging tot moord. De man van schuldig verzuim.