Het initiatief van Het Ventiel werd zaterdag voorgesteld tijdens een grote persconferentie
Volledig scherm
Het initiatief van Het Ventiel werd zaterdag voorgesteld tijdens een grote persconferentie © Henk Deleu

De Peugeot Classic wordt ‘In het Wiel van Het Ventiel’ en brengt samen met Yves Lampaert en Linde Merckpoel jongdementie onder de aandacht

Aanvankelijk zou Het Ventiel, een organisatie die jongdementie onder de aandacht brengt, dit jaar de nieuwe wielerklassieker ‘In het Wiel van Het Ventiel’ lanceren. De coronacrisis stak daar een stokje voor. Echter, peter Yves Lampaert en meter Linde Merckpoel laten iedereen kennis maken met jongdementie via een gps-fietsrit en een wandeling. “We konden alles een jaar uitstellen, maar ook mensen met jongdementie stellen hun zaken niet uit.” 

 1. Volksrestaurant VORK heropent: “We gaan in 2021 richting 20.000 maaltijden, er is een groeiende vraag bij mensen in armoede”
  Kortrijk

  Volksres­tau­rant VORK heropent: “We gaan in 2021 richting 20.000 maaltijden, er is een groeiende vraag bij mensen in armoede”

  Volksrestaurant VORK in de Doorniksestraat heropent op woensdag 9 juni, na bijna acht maanden sluiting. De meeneemmaaltijden blijven behouden omdat er een groeiende vraag is bij mensen in armoede. Ook de opleidingen ‘zaal’ en ‘keuken’ starten weer op in VORK om te beantwoorden aan een grote vraag naar geschoold personeel in de horecasector in Kortrijk en de ruimere regio.
 2. Riziv betaalt dure behandeling prostaatkanker in AZ Groeninge terug. Prijs per injectie is 7.000 euro
  Kortrijk

  Riziv betaalt dure behande­ling prostaat­kan­ker in AZ Groeninge terug. Prijs per injectie is 7.000 euro

  AZ Groeninge is als eerste ziekenhuis in Vlaanderen erkend voor terugbetaling van de LUTETIUM-177 PSMA-behandeling bij prostaatkanker. Het inspuiten van het radio-isotoop remt de groei van tumoren af en/of stabiliseert ze. Wat voor een betere levenskwaliteit zorgt en het leven van de patiënt helpt te verlengen. De dure behandeling wordt sinds deze maand door het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (Riziv) in twee erkende ziekenhuizen terugbetaald: AZ Groeninge in Kortrijk en het Institut Bordet in Brussel. De prijs per injectie is 7.000 euro. Door de terugbetaling kan elke man, die daarvoor in aanmerking komt, nu van deze therapie genieten.