De dekenij van Kortrijk zal voortaan de Lourdesgrot in de Veldstraat open houden. Er is een werkgroep opgestart met van elke parochie een vertegenwoordiger in.
Volledig scherm
De dekenij van Kortrijk zal voortaan de Lourdesgrot in de Veldstraat open houden. Er is een werkgroep opgestart met van elke parochie een vertegenwoordiger in. © Joyce Mesdag

De Lourdesgrot is opnieuw klaar voor de toekomst: “Elke dag komen hier enkele tientallen mensen bidden en bezinnen”

kortrijkDe dekenij van Kortrijk zal voortaan de Lourdesgrot in de Veldstraat open houden. De grot werd vele tientallen jaren beheerd door de paters Passionisten, maar omdat de paters wat ouder worden, hebben ze gevraagd aan de dekenij om het over te nemen.

  1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
    Livios

    Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

    Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.