De dekenij van Kortrijk zal voortaan de Lourdesgrot in de Veldstraat open houden. Er is een werkgroep opgestart met van elke parochie een vertegenwoordiger in.
Volledig scherm
De dekenij van Kortrijk zal voortaan de Lourdesgrot in de Veldstraat open houden. Er is een werkgroep opgestart met van elke parochie een vertegenwoordiger in. © Joyce Mesdag

De Lourdesgrot is opnieuw klaar voor de toekomst: “Elke dag komen hier enkele tientallen mensen bidden en bezinnen”

kortrijkDe dekenij van Kortrijk zal voortaan de Lourdesgrot in de Veldstraat open houden. De grot werd vele tientallen jaren beheerd door de paters Passionisten, maar omdat de paters wat ouder worden, hebben ze gevraagd aan de dekenij om het over te nemen.

 1. Nog eens 1 jaar cel voor 27-jarige jongeman die chat met minderjarige meisjes
  Kortrijk

  Nog eens 1 jaar cel voor 27-jarige jongeman die chat met minderjari­ge meisjes

  Een 27-jarige man uit Kortrijk is nog maar eens veroordeeld voor zedenfeiten. Nog voor het vonnis vorig jaar was uitgesproken in een zaak waarbij hij er relaties op nahield met een 13- en 14-jarig meisje, ging hij opnieuw aan het chatten met een 15-jarig meisje. Deze keer is hij veroordeeld tot één jaar cel waarvan enkel de voorhechtenis effectief is, hij moet zich ook enkele jaren aan strikte voorwaarden houden.
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.
 3. Xpo ontvangt hoogmis voor oldtimerliefhebbers Prewar Days: “Bewonder er grootste luxemerken van voor 1940 zoals Rolls Royce, Mercedes en Minerva”
  Kortrijk

  Xpo ontvangt hoogmis voor oldtimer­lief­heb­bers Prewar Days: “Bewonder er grootste luxemerken van voor 1940 zoals Rolls Royce, Mercedes en Minerva”

  Hal 1 van Kortrijk Xpo wordt van vrijdag 9 tot en met zondag 11 december omgevormd tot een vooroorlogs auto- en motorsalon, voor Prewar Days. De unieke oldtimerbeurs verenigt hobbyisten en experten in de vooroorlogse automobielindustrie. Door het succes van de eerste editie in 2019, is Prewar Days nu meteen dubbel zo groot, met vijftig exposanten uit acht landen.