"De koningin was zó charmant": beelden tonen verrassende ontmoeting tussen Mathilde en 101-jarige fan Fernande

KortrijkKoningin Mathilde bezocht vrijdagochtend de opleiding verpleegkunde van de hogeschool Vives in Kortrijk. De koningin nam na het bezoek uitgebreid de tijd om een babbeltje te slaan met fan van het koningshuis Fernande Debels (101), die op woensdag 2 juni haar verjaardag vierde. “Wat een bijzondere verjaardag voor mij, het is precies een droom”, straalde de eeuwelinge.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Coronaverhalen studenten verpleegkunde maken indruk op Mathilde: “Proficiat voor jullie engagement, het was broodnodig”
  Kortrijk/Brugge/Eernegem/Roeselare

  Coronaver­ha­len studenten verpleeg­kun­de maken indruk op Mathilde: “Proficiat voor jullie engagement, het was broodnodig”

  Mathilde bezocht vrijdagochtend de grootste bacheloropleiding verpleegkunde in Vlaanderen, van de hogeschool Vives. De koningin maakte tijdens het bezoek op de campus op Hoog Kortrijk kennis met simulatieonderwijs, waarbij studenten worden getraind om snel en juist te handelen in levensbedreigende situaties. Mathilde was vooral onder de indruk van de getuigenissen van studenten, die de zorgsector mee ondersteunden tijdens de coronacrisis. “Het was een oorlogssituatie, in de ziekenhuizen”, vatte student Sebastiaan Wets het krachtig samen.