Een arrestatie van een zijn vriend en dealer op het festival Cirque Magique bleek het ook het begin van het einde voor agent Glenn V. (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Een arrestatie van een zijn vriend en dealer op het festival Cirque Magique bleek het ook het begin van het einde voor agent Glenn V. (rechts). © JME/RV

“De dienbladen met coke gingen rond en hij liet zich verleiden”: fikse werkstraf en boete voor agent die zich letterlijk drugsmilieu indanste

Kortrijk/Menen/Dentergem/WervikHij was agent bij de politiezone Vlas maar in zijn vrije tijd tegelijk danser in discotheken en op evenementen. Het bleek voor een 35-jarige inspecteur uit Menen uiteindelijk een onmogelijke combinatie. Hij raakte verstrengeld in het drugsmilieu en ging over de schreef. Niet enkel door drugs te gebruiken en uit te delen, maar hij raadpleegde ook illegaal politiedatabanken en verduisterde 1 kilo cocaïne. Het leverde hem dinsdag een werkstraf van 280 uren en een boete van 8.000 euro op. “Je was een schande als agent”, aldus de openbare aanklager.

  1. Poederbrief in politierechtbank, personeelsleden die verdachte envelop aanraakten in quarantaine: “De grote criminelen zitten in de rechtbanken”

    Poeder­brief in politie­recht­bank, personeels­le­den die verdachte envelop aanraakten in quarantai­ne: “De grote criminelen zitten in de rechtban­ken”

    Opschudding op de griffie van de Kortrijkse politierechtbank. Bij de dagelijkse post stak woensdag een brief die een onbekend poeder bleek te bevatten. Vier personeelsleden die de omslag in handen kregen, moesten een tijdlang in quarantaine. De Civiele Bescherming kwam ter plaatse om de brief op te halen en stalen te nemen. Verder onderzoek moet duidelijk maken of de inhoud giftig is. De eerste resultaten zijn inmiddels binnen.
    Kortrijk