Mensen met een beperking van De Branding gaan een winkel en verwencafé uitbaten in Ring Shopping.
Volledig scherm
Mensen met een beperking van De Branding gaan een winkel en verwencafé uitbaten in Ring Shopping. © Deleu

De Branding opent verwencafé

KUURNE/ZWEVEGEM/KORTRIJKVandaag opent in Ring Shopping Kortrijk 'Het Idee', een verwencafé/winkel waar mensen met een beperking achter de toonbank staan. Het Idee is een initiatief van De Branding in Kuurne, een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Buurtkoeriers doorbreken eenzaamheid tijdens lockdown: “Mensen zijn bang om alleen te sterven”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Buurtkoe­riers doorbreken eenzaam­heid tijdens lockdown: “Mensen zijn bang om alleen te sterven”

  Alleenwonenden voelen zich ook tijdens deze tweede lockdown vaak eenzaam. YouGo verlicht de duisternis. Dat nieuw sociaal buurtkoerier platform laat buren boodschappen doen voor elkaar. “Naast mensen helpen, gaat het ook vaak gewoon om een babbeltje slaan. Buren kennen elkaar niet meer. We willen het warme buurtgevoel terugbrengen”, zeggen de initiatiefnemers. Kortrijk is de eerste stad waar YouGo wordt uitgerold. Er doen nu al zo’n tien handelszaken mee.
 3. Feestzaal Hoeve De Blauwpoorte opent tijdelijke sfeervolle voedingswinkel: “Hier vind je de klassiekers voor eindejaar”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Feestzaal Hoeve De Blauwpoor­te opent tijdelijke sfeervolle voedings­win­kel: “Hier vind je de klassie­kers voor eindejaar”

  Hoeve De Blauwpoorte in Kortrijk blijft zichzelf heruitvinden in tijden van corona. Zaakvoerster Sarah Kemseke en haar mama Tania Huys vormen hun feestzaal om tot een tijdelijke sfeervolle voedingswinkel. Ze laten zo traiteur De Kiekefretter herleven. Die gewezen kleinhandel nabij de Menenpoort was geliefd voor de wild- en gevogeltedelicatessen. “Ideaal om Kerstmis en Nieuwjaar gezellig en feestelijk thuis te vieren”, vertellen moeder en dochter.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas