Het team van De Bolster
Volledig scherm
Het team van De Bolster © RV

De Bolster krijgt als eerste in Europa Qualicor kwaliteitslabel

KortrijkDe Groep Zorg H. Familie krijgt twee accreditaties van Qualicor Europe. Die in kwaliteit en veiligheid van zorginstellingen gespecialiseerde organisatie voerde een vierdaagse audit uit in ziekenhuis H. Familie en De Bolster.

 1. Leerlingen De Levensboom nemen met flashmob afscheid van lievelingsbegeleidster Belle
  Kortrijk

  Leerlingen De Levensboom nemen met flashmob afscheid van lievelings­be­ge­leid­ster Belle

  Isabelle ‘Belle’ Kindt (48), twaalf jaar begeleidster in De Levensboom, geeft haar carrière een nieuwe wending als uitbaatster van WOW salads & more in Kortrijk. De 180 kinderen van de freinetschool namen donderdagnamiddag afscheid van Belle door haar te verrassen met een flashmob. Isabelle knuffelde nadien alle 180 kinderen. “Heel heftig, ik dacht even dat ik ging flauwvallen, maar het was zo ongelooflijk mooi en tof”, vertelt ze.
 2. Dieven pikken laptop en gegeerde PS5 van student Floris (23): “Tegenvaller voor mijn studies”
  Kortrijk/Vleteren

  Dieven pikken laptop en gegeerde PS5 van student Floris (23): “Tegenval­ler voor mijn studies”

  Floris Cathry uit Vleteren is een ontgoocheling rijker. De jongeman is niet bang om als werkstudent de handen uit de mouwen te steken, ook tijdens zijn studies, maar nu werd hij het slachtoffer van een laffe diefstal, op zijn kot in Kortrijk. Onder meer zijn laptop, met daarop waardevolle informatie voor zijn studie, is verdwenen. “Ik overleef dit wel, maar leuk is anders.”
 1. Coronacijfers flirten in week tijd met kaap van 15.000 vastgestelde besmettingen in Zuid-West-Vlaanderen
  Kortrijk/Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers flirten in week tijd met kaap van 15.000 vastgestel­de besmettin­gen in Zuid-West-Vlaanderen

  Er waren tijdens de week van woensdag 19 tot en met dinsdag 25 januari 14.742 positieve testen in Zuid-West-Vlaanderen. Dat zijn er 3.984 (+37 procent) meer dan een kleine week geleden. Straffe cijfers. Zo waren er in één week 3.375 vastgestelde besmettingen in Kortrijk. Dat is 4,3 procent van de totale bevolking in de centrumstad. De ziekenhuiscijfers stijgen ook, met in AZ Groeninge in Kortrijk 66 (+33) coronapatiënten op de gewone afdeling en 7 (+3) op intensieve zorgen.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.