Seda, in haar bloemenatelier op Overleie.
Volledig scherm
PREMIUM
Seda, in haar bloemenatelier op Overleie. © Henk Deleu

“Dankzij prima revalidatie kan boeketjes maken weer”: zeven maanden na trombose heropent Seda (35) haar geliefde bloemenatelier

KortrijkHet leven van Seda Virabian (35) hing aan een zijden draadje, toen ze eind februari getroffen werd door een sinustrombose. Een erg zware klap, die emotioneel nog niet helemaal verwerkt is. Toch vertelt ze nu haar verhaal, om een boodschap van hoop te kunnen brengen, nu ze Seda’s Bloemenatelier heropend heeft. “Ik focus me tijdens het revalideren op wat ik nog kan. Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn, maar ik kán het nog, mooie boeketjes creëren.”

 1. Coronacijfers in Zuid-West-Vlaanderen breken door grens van 4.000 vastgestelde besmettingen per week
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers in Zuid-West-Vlaanderen breken door grens van 4.000 vastgestel­de besmettin­gen per week

  De coronacijfers gaan over de grens van 4.000 vastgestelde besmettingen per week in Zuid-West-Vlaanderen. Dat gebeurde nooit eerder, ook niet tijdens vorige coronagolven. “Het was al zwaar, nu wordt het nog steviger. Al ligt de incidentiegraad in Kortrijk wel lager dan in de hele regio”, zegt Philippe De Coene (Vooruit), voorzitter van de welzijnsvereniging W13. Er waren tijdens de week van vrijdag 19 tot en met donderdag 25 november 4.027 positieve gevallen. Dat zijn er 242 (+6,4 procent) meer dan amper twee dagen geleden.
 1. POLL. Kortrijk brengt hoop met kerstmarkt, ijspiste én foor, bloedrode coronacijfers of niet. Doen of onverantwoord?
  Kortrijk

  POLL. Kortrijk brengt hoop met kerstmarkt, ijspiste én foor, bloedrode coronacij­fers of niet. Doen of onverant­woord?

  Het aantal coronabesmettingen bereikt recordhoogtes in Zuid-West-Vlaanderen. Maar in Kortrijk wil het stadsbestuur ook een boodschap van hoop en positiviteit brengen. Door met strikte coronamaatregelen de kerstmarkt, ijspiste en foor tóch een kans te geven. Wij vragen ons af wat Kortrijkzanen en bezoekers hier zelf van vinden en lanceren een poll. Geen ons uw mening.