Catherine Vindevogel - Debal, eigenaar en general manager van hotel Damier
Volledig scherm
Catherine Vindevogel - Debal, eigenaar en general manager van hotel Damier © Damier

Damier in Kortrijk, oudste hotel van ons land, als eerste in België opgenomen in wereldwijde collectie van creatieve en unieke WorldHotels

KortrijkDamier in Kortrijk treedt als eerste hotel in België toe tot de Crafted collection van WorldHotels. Het charmante viersterrenhotel maakt nu deel uit van een prestigieuze wereldwijde collectie van creatieve en unieke hotels.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Proces op komst rond gewapende jongeman die hogeschool Vives in lockdown stuurde
  PREMIUM
  Kortrijk/Waregem/Avelgem

  Proces op komst rond gewapende jongeman die hogeschool Vives in lockdown stuurde

  De 19-jarige jongeman uit Desselgem (Waregem) die begin oktober 2021 ‘gewapend’ op de hogeschoolcampus Vives in Kortrijk rondliep, zal zich binnenkort op een proces voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor bedreigingen en wapendracht. Het parket vorderde op de raadkamer de internering. “Maar we onderzoeken momenteel nog of de noodzaak daartoe bestaat en aan de wettelijke voorwaarden is voldaan”, aldus advocaat Stijn Dewolf.
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Groen hekelt aanwezigheid ‘foute vlag’ op voorstelling Leiefeesten: “Al tweede keer dat een officieel gebeuren gekaapt wordt door radicaal Vlaams-rechts”
  PREMIUM
  kortrijk

  Groen hekelt aanwezig­heid ‘foute vlag’ op voorstel­ling Leiefees­ten: “Al tweede keer dat een officieel gebeuren gekaapt wordt door radicaal Vlaams-rechts”

  Op de voorstelling van de Leiefeesten, die plaatsvinden op 9 en 10 juli, had de organisatie naast een officiële vlag van de Vlaamse gemeenschap ook een Vlaamse strijdvlag bij. De leeuw heeft daarop een zwarte tong en klauwen, en dat is de partij Groen niet ontgaan. “Die vlagstaat symbool voor Vlaamse onafhankelijkheid”, zegt raadslid David Wemel. “Een brug te ver.”