De woning in de Mgr. Callewaertstraat in Marke (Kortrijk) waar de moord gebeurde.
Volledig scherm
De woning in de Mgr. Callewaertstraat in Marke (Kortrijk) waar de moord gebeurde. © BELGA

Dader zwaardmoord in Marke blijft maand langer in cel

MarkeDe 37-jarige man die zondagavond zijn 52-jarige ex-vriendin in Marke (Kortrijk) met een zwaard vermoordde, blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de raadkamer in Kortrijk vandaag beslist. Zijn advocaten verzetten zich niet tegen zijn verdere aanhouding.

 1. “Nood aan gezonde en voedzame ontbijtjes is zó hoog”: Jonge mama’s lanceren met ‘groats’ lekkere havermout voor baby’s en kindjes
  Kortrijk/Waregem

  “Nood aan gezonde en voedzame ontbijtjes is zó hoog”: Jonge mama’s lanceren met ‘groats’ lekkere havermout voor baby’s en kindjes

  Elke Vanhollebeke (33) uit Heule en Clara Desmet (29) uit Waregem stellen ‘groats’ voor. Dat zijn ontbijtjes en vieruurtjes voor baby’s en kinderen vanaf acht maanden, met havermout en fruit. “Volwassenen worden om de oren geslagen met granola’s, wij trekken die markt naar babyvoeding door, ouders zitten daar echt op te wachten”, vertellen de jonge mama’s.
 2. EXCLUSIEF. Zwangere Mevrouw Van Quickenborne over leven onder bescherming: "Er is gevaar, ja. Maar politiek is Vincent z'n leven”
  PREMIUM
  Kortrijk
  21

  EXCLUSIEF. Zwangere Mevrouw Van Quickenbor­ne over leven onder bescher­ming: "Er is gevaar, ja. Maar politiek is Vincent z'n leven”

  “Het is absoluut niet makkelijk. We gaan naar een kinderpsycholoog, zodat Bo en Scott hier geen blijvende angsten aan overhouden. Maar Vincent is écht goed bezig, hij moet doorzetten.” Het safehouse hebben ze verlaten, maar hun vrijheid zijn ze kwijt. De bewaking en de dreiging blijven. Toch denkt Anouk Sabbe (40), echtgenote van federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (49) en mama van Bo (6) en Scott (3), niet aan inbinden. Eén keer wil ze praten. Haar verhaal.