Rechts: algemeen Vives-directeur Joris Hindryckx. Links: illustratiebeeld van een hacker (l).
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: algemeen Vives-directeur Joris Hindryckx. Links: illustratiebeeld van een hacker (l). © ANP XTRA/Benny Proot

Cyberaanval legt campussen hogeschool Vives grotendeels plat, 18.500 studenten en personeelsleden getroffen: “Russische hackers? Zou kunnen”

Kortrijk/Roeselare/Torhout/Oostende/BruggeNa een cyberaanval is de werking op de Vives-hogeschoolcampussen in Kortrijk, Roeselare, Torhout, Oostende en Brugge zwaar getroffen. Mailen, online les geven… het is allemaal tijdelijk niet meer mogelijk. Het is nog onduidelijk wanneer het opgelost raakt, al is er ook goed nieuws. “Het lukte de hackers niet om cruciale paswoorden te achterhalen, dus ze kunnen geen losgeld vragen”, zegt algemeen Vives-directeur Joris Hindryckx.

  1. Fietsveilige doorsteek aan Euroshop geopend, Moorseelsestraat wordt deels fietsstraat

    Fietsveili­ge doorsteek aan Euroshop geopend, Moorseelse­straat wordt deels fiets­straat

    De aanleg van een fietsveilige doorsteek aan de winkel Euroshop, tussen de Moorseelsestraat en fietspaden in de Meensesteenweg en verderop de jaagpaden langs de Leie, is voltooid. Er is nu ook een nieuwe buurtparking met plaats voor tien wagens, een plaats voor een persoon met een beperking inbegrepen. Opmerkelijk: de Moorseelsestraat wordt deels ingericht als fietsstraat. De door aannemer Casteleyn & Zonen uitgevoerde werken kostten 221.682 euro.
    Kortrijk