Van links naar rechts: Burgemeester Francis Benoit (CD&V) van Kuurne, Burgemeester Carine Dewaele (CD&V) van Lendelede, korpschef Filip Devriendt en Burgemeester van Kortrijk Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester)
Volledig scherm
Van links naar rechts: Burgemeester Francis Benoit (CD&V) van Kuurne, Burgemeester Carine Dewaele (CD&V) van Lendelede, korpschef Filip Devriendt en Burgemeester van Kortrijk Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) © Alexander Haezebrouck

Criminaliteitscijfers politiezone Vlas vorig jaar met 5 procent gedaald: “2021 was nog altijd atypisch jaar door het coronavirus”

Kortrijk / Kuurne / LendeledeDe criminaliteitscijfers binnen de politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) zijn opnieuw gedaald. Met de corona-pv’s erbij gaat het om een daling van 20 procent, zonder is het nog steeds 5 procent. “Opmerkelijk is vooral dat er minder cybercrime was”, zegt korpschef Filip Devriendt.

 1. Na 32 jaar blijft moord met 62 messteken op bakkersdochter Ingrid (26) groot mysterie, maar: “Dader zal gevonden worden”
  PREMIUM

  Na 32 jaar blijft moord met 62 messteken op bakkers­doch­ter Ingrid (26) groot mysterie, maar: “Dader zal gevonden worden”

  “16 maart zal voor eeuwig en altijd een pijnlijke dag blijven”. Dat beseffen Georges Caeckaert (87) en Marie-Josephe Vereecke (83) uit Maldegem. Want die dag, in 1991, werd hun dochter Ingrid Caeckaert (26) met 62 messteken vermoord in de trappenhal van een appartementsgebouw in Knokke-Heist. Maar toch leven ze meer dan ooit op hoop, want de moordenaar maakte één cruciale fout. Dankzij een nieuwe DNA-techniek wordt die hem mogelijks fataal.
  Kortrijk
 2. Reed vader van 4 met opzet tegen oplegger om echtgenote te vermoorden? “Hij wou haar enkel eens goed doen schrikken”
  PREMIUM

  Reed vader van 4 met opzet tegen oplegger om echtgenote te vermoorden? “Hij wou haar enkel eens goed doen schrikken”

  Reed een 30-jarige man uit Rekkem op de E17 in Kortrijk met opzet tegen een oplegger om zijn echtgenote te vermoorden? De openbare aanklager is alvast overtuigd: “Tijdens de rit had hij al gezegd dat hij haar zou vermoorden.” Hij eist een effectieve celstraf van 12 jaar voor poging moord. Zelf vroeg de man de vrijspraak en daarbij kreeg hij steun uit onverwachte hoek… Opvallend: bij het ongeval dat hij al dan niet moedwillig zelf veroorzaakte, zaten twee van z’n kinderen op de achterbank.
  Kortrijk