illustratiebeeld
Volledig scherm
illustratiebeeld © Photo News

Coronacijfers ook in Zuid-West-Vlaanderen pijlsnel de hoogte in, geen effect op ziekenhuisopnames

Zuid-West-VlaanderenDe coronacijfers schieten ook in Zuid-West-Vlaanderen met een ruk omhoog. Er waren tijdens de week van dinsdag 6 tot en met maandag 12 juli 216 positieve gevallen. Dat zijn er 147 (+213 procent) meer dan drie weken geleden. Positief en belangrijk is dat er geen stijging van de opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen is. “Hopelijk blijft dat zo. Want het kan zijn dat we het effect op de ziekenhuizen pas binnen een week of twee gaan zien. We moeten waakzaam blijven”, zegt voorzitter Philippe De Coene (Vooruit) van de welzijnsintercommunale W13.

 1. Brazilianen blazen restaurant Marquee nieuw leven in: “We werkten in Amerika, Spanje en Caraïben, maar het mooie Kortrijk is onze laatste halte”
  Kortrijk/Deerlijk/Waregem

  Brazilia­nen blazen restaurant Marquee nieuw leven in: “We werkten in Amerika, Spanje en Caraïben, maar het mooie Kortrijk is onze laatste halte”

  Marquee op de Veemarkt neemt met Ricardo (52) en Alessandra Passarelli (48) een nieuwe start als M Steaks & Burgers House. De Brazilianen zetten er onder meer op kwaliteitsvolle steaks in. “We brengen zo het vlees terug naar de Veemarkt, waar vroeger vee verhandeld werd. Het is een gezellig restaurant, waar de klanten zich comfortabel en thuis voelen”, vertelt het koppel.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.