illustratiebeeld
Volledig scherm
illustratiebeeld © BELGA

Coronacijfers blijven (veel te) hoog in Zuid-West-Vlaanderen

Zuid-West-VlaanderenDe coronacijfers blijven (veel te) hoog in Zuid-West-Vlaanderen. Er waren tijdens de week van vrijdag 16 tot en met donderdag 22 april 677 positieve gevallen. Dat zijn er 26 (+3,8 procent) meer dan in het overzicht van vier dagen geleden. “Er waren de voorbije zeven dagen gemiddeld 97 besmettingen per dag. De zeven dagen ervoor waren er dat gemiddeld 95 per dag. We blijven dus op een hoog niveau”, zegt Philippe De Coene (sp.a), voorzitter van de welzijnsintercommunale W13. Zo valt het op hoe de cijfers fors stijgen in Kuurne, Anzegem, Avelgem en Menen. 

 1. Regenboogzebrapad luidt actieplan rond seksuele gelijkheid in Kortrijk in: “We kregen al meldingen dat woningen omwille van geaardheid werden geweigerd”
  Kortrijk

  Regenboog­ze­bra­pad luidt actieplan rond seksuele gelijkheid in Kortrijk in: “We kregen al meldingen dat woningen omwille van geaardheid werden geweigerd”

  Een regenboogzebrapad op de Grote Markt vormt de aanzet voor een actieplan rond gender- en seksuele gelijkheid in Kortrijk. Zo laat de stad homo- of transfobie opnemen in een discriminatietoets op de huurmarkt. “We kregen al meldingen dat woningen geweigerd werden omwille van geaardheid”, klinkt het. Ook voorzien: korter op de bal spelen wat feiten van agressie of discriminatie betreft, het uitrollen van de sensibiliseringscampagne PAARS in scholen en de komst de komende jaren van regenboogzebrapaden in elke deelgemeente.
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek