illustratiebeeld, van coronatesting
Volledig scherm
illustratiebeeld, van coronatesting © BELGA

Coronabesmettingen naar ongeziene recordhoogtes in Zuid-West-Vlaanderen, Kortrijk nu slechtste leerling van de klas

Zuid-West-Vlaanderen/KortrijkEr waren tijdens de week van woensdag 29 december tot en met dinsdag 4 januari 1.887 positieve testen in Zuid-West-Vlaanderen. Goed een week later, van donderdag 6 tot en met woensdag 12 januari zijn er dat al 4.674. Dat is een stijging met 2.787 (+148 procent). De dagcijfers van 1.108 en 1.150 vastgestelde besmettingen op dinsdag 11 januari en woensdag 12 januari zijn bovendien records in onze regio, sinds de start van de coronacrisis bijna twee jaar geleden.

 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Joven (43) en Joy (39) redden populaire Cubaanse bar: “40 soorten rum, salsaparty’s, loempia’s… alles komt terug”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Joven (43) en Joy (39) redden populaire Cubaanse bar: “40 soorten rum, salsaparty’s, loempia’s… alles komt terug”

  Le nouveau La Bodeguita del Medio est arrivé, na het faillissement anderhalve maand geleden. Of toch niet helemaal. Het zijn de eigenaars die de zaak van 2010 tot 2020 al uitbaatten, die met hun ervaring het roer weer in handen nemen. “We brengen de sfeer van een échte Cubaanse bar terug, het voelt voor ons als thuiskomen”, vertellen Joven Deremaux en Anne-Marie ‘Joy’ Sanchez.