Dat is zopas in het stadhuis beslist.
Volledig scherm
Dat is zopas in het stadhuis beslist. © photo_news

Corona in Kortrijk, burgemeester neemt extra maatregelen: geen activiteiten, manifestaties, evenementen en openbare markten tot eind maart

Er is bij besluit van burgemeester Vincent Van Quickenborne tot en met 31 maart een verbod op alle activiteiten, manifestaties, evenementen en openbare markten op pleinen en in openbare gebouwen in Kortrijk en deelgemeenten, de daaraan verbonden openlucht infrastructuur inbegrepen. “We raden organisatoren aan om hetzelfde te doen in private gebouwen”, zegt het stadsbestuur van Team Burgemeester, sp.a en N-VA. “We volgen de situatie op de voet.” Wat houdt het verbod, in een poging het coronavirus in te dijken, momenteel precies in?

 1. Kortrijkse broers spilfiguren in internationale trafiek van tonnen drugs: “Probeerden zelfs luchthavenbedrijf over te nemen om ladingen veilig te stellen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijkse broers spilfigu­ren in internatio­na­le trafiek van tonnen drugs: “Probeerden zelfs luchthaven­be­drijf over te nemen om ladingen veilig te stellen”

  Drie broers van een Kortrijkse familie worden mee aanzien als spilfiguren bij jarenlange trafiek van tonnen drugs via de havens van Le Havre en Antwerpen en de goederenluchthaven Brucargo in Zaventem. Samen met een twintigtal anderen staan ze de komende weken in Brussel op een groot proces terecht en riskeren er tot zestien jaar cel. Jarenlang maakten ze grote sier met jetski’s, Bentleys en wilde feestjes in Malaga en Marbella maar sinds de zomer van 2019 is hun uitzicht beperkt tot het binnenplein van een gevangenis. Het gerecht wil tientallen miljoenen euro verbeurd verklaard zien.
 1. Mag je lief met een ander kussen? Dit zeggen 10 Vlaamse koppels
  Play

  Mag je lief met een ander kussen? Dit zeggen 10 Vlaamse koppels

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is