Een Kortrijks wildkakje, met melkchocolade en nootjes.
Volledig scherm
Een Kortrijks wildkakje, met melkchocolade en nootjes. © Henk Deleu

Chocolatier maakt Kortrijkse ‘wildkakjes’: “We mogen ook eens lachen”

De persoon die al enkele weken zijn behoefte doet in winkelstraten in Kortrijk, beroert de gemoederen in de stad. Chocolaterie Beugnies Les Chocolats speelt er op een ludieke manier op in door voortaan ook Kortrijkse ‘wildkakjes’ te verkopen. “Ah, je moet met sommige problemen ook eens kunnen lachen, toch?”, zegt chocolatier Nicolas Beugnies uit Marke.

 1. “Huisartsen spelen op twijfelaars in”: Alles op alles om alle 85-plussers in vaccinatiecentrum VAXPO te krijgen
  PREMIUM
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  “Huisartsen spelen op twijfe­laars in”: Alles op alles om alle 85-plus­sers in vaccinatie­cen­trum VAXPO te krijgen

  De vaccinaties bij de brede bevolking starten op maandag 15 maart met de kwetsbare groep van 85-plussers. Er wordt alles aan gedaan om hen in vaccinatiecentra te krijgen, zoals VAXPO. “Zo spelen ook thuisverpleegkundigen en huisartsen op twijfelaars in”, zegt burgemeester Ruth Vandenberghe van Kortrijk. “En we zetten brugfiguren voor moeilijk te bereiken groepen in.” Wat vinden 85-plussers daar zelf van? Willen ze een vaccin? Raken ze straks vlot in VAXPO?
 2. “Sluit drukke plaatsen af en stuur toeschouwers naar huis”: gouverneur Decaluwé vraagt extra toezicht op koersen zoals E3 en Gent-Wevelgem
  Kortrijk/Harelbeke/Wevelgem/Waregem

  “Sluit drukke plaatsen af en stuur toeschou­wers naar huis”: gouverneur Decaluwé vraagt extra toezicht op koersen zoals E3 en Gent-Wevelgem

  Gouverneur Carl Decaluwé vraagt aan lokale besturen om het verbod op publiek langs het parcours van koersen op West-Vlaams grondgebied goed te handhaven. “Breng drukke plaatsen in kaart, sluit ze eventueel af en stuur iedereen naar huis die daar niets te zoeken heeft”, zegt hij. Extra toezicht moet een nieuwe volkstoeloop zoals tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne voorkomen. “Mijn oproep naar wielerliefhebbers blijft zoals ik eerder al liet weten: blijf thuis en volg voor de buis.”
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"