Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts © Photo News

Centrum voor volwassenenonderwijs Creo krijgt 335.000 euro huursubsidie

KortrijkHet centrum voor volwassenenonderwijs Creo, met in Kortrijk vestigingen in de Scheutistenlaan en op het Nelson Mandelaplein, krijgt 335.520 euro Vlaamse financiële steun om in Kortrijk extra ruimte te huren.

 1. In half jaar 31.226 ritjes met elektrische BIRD deelsteps: al zes aanbieders deelmobiliteit in Kortrijk
  Kortrijk

  In half jaar 31.226 ritjes met elektri­sche BIRD deelsteps: al zes aanbieders deelmobili­teit in Kortrijk

  Nu de elektrische deelfietsen van smove.city sinds kort in Kortrijk gebruikt worden, zijn er al zes aanbieders van deelmobiliteit in Kortrijk. “En het stopt hier niet, we werken aan een actieplan met de nadruk op deelwagens, waar nog groei in zit. Dat is de toekomst, steeds meer jonge gezinnen gebruiken nu al occasioneel een wagen, om bijvoorbeeld wekelijks grote boodschappen te doen. Dan kan een deelauto echt ideaal zijn voor hen. We willen ook nog elektrische deelbakfietsen lanceren in Kortrijk”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit).
 2. Van nieuw historisch hart tot verkeersveiliger stationsbuurt: deze 27 wegenwerken in 2022 maken het leven in Kortrijk aangenamer
  PREMIUM
  Kortrijk

  Van nieuw historisch hart tot verkeers­vei­li­ger stations­buurt: deze 27 wegenwer­ken in 2022 maken het leven in Kortrijk aangenamer

  De nieuwe ondergrondse parking Station, een stadspark nabij de Veemarkt… maar ook de langverwachte aanpak van straten en fiets- en voetpaden: we stellen 27 (!) concrete projecten voor waar in 2022 in Kortrijk wordt aan gewerkt. “We maakten de voorbije drie jaar vooral plannen op. De komende drie jaar worden cruciaal om al deze plannen uit te voeren, met als grootste doel onze wegen en pleinen verkeersveiliger en groener te maken”, zegt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts (Vooruit).
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.