De overval eindigde met een dodelijke crash op de R8 aan het kruispunt ‘Den Hert’ ter hoogte van de Gentsesteenweg.
Volledig scherm
PREMIUM
De overval eindigde met een dodelijke crash op de R8 aan het kruispunt ‘Den Hert’ ter hoogte van de Gentsesteenweg. © LSI

Celstraffen voor homejackers die dame sloegen met koevoet en nadien crashten met vluchtauto: “We hopen dat mevrouw ons kan vergeven”

Kortrijk / KuurneTwee Franse homejackers die op zondag 4 oktober vorig jaar een woning langs de Harelbeekstraat in Kuurne binnendrongen op zoek naar een kluis met 66.000 euro kennen hun straf. Ze knevelden en sloegen de bewoonster en dreigden ook haar teen af te knippen. Na de feiten vluchtten de homejackers voor de politie, met een crash als gevolg. Hun bestuurder kwam hierbij om. 

  1. Gepland pompstation bedreigt groen plein, buurt houdt petitie: “Jammer om met klimaatopwarming stukjes natuur op te geven”
    Kortrijk

    Gepland pompstati­on bedreigt groen plein, buurt houdt petitie: “Jammer om met klimaatop­war­ming stukjes natuur op te geven”

    Een gepland pompgebouw aan het einde van de Goedendaglaan in Kortrijk zet kwaad bloed. Bewoners uit de wijk vrezen dat het pompgebouw een groot deel van een groen pleintje zal inpalmen en vragen Aquafin in een petitie om een alternatieve locatie te zoeken. Volgens Aquafin is dat niet nodig. Er loopt een bouwaanvraag. Het stadsbestuur van Kortrijk moet hierin adviseren.