Een illustratiebeeld.
Volledig scherm
Een illustratiebeeld. © AFP

Cel met uitstel voor racistisch Facebookprofiel van Vlaams Belang-sympathisant

Een 55-jarige man uit Kortrijk is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee maanden voor een racistisch Facebookprofiel. De man maakte een profiel aan onder de fictieve naam Tom V. V. en postte allerlei artikels en foto’s over migranten waarop erg racistische commentaren kwamen die de man ook telkens likete. De man is nu veroordeeld tot het aanzetten tot haat en discriminatie. 

0 reacties

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Zo VeloVeilig is Kortrijk: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Kortrijk

  Zo VeloVeilig is Kortrijk: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Kortrijk hebben 200 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.