Xpo dient nu als examencentrum voor de hogeschool Vives (archiefbeeld). In het voorjaar wordt Xpo een vaccinatiecentrum.
Volledig scherm
Xpo dient nu als examencentrum voor de hogeschool Vives (archiefbeeld). In het voorjaar wordt Xpo een vaccinatiecentrum. © Henk Deleu

CD&V pleit tijdens vaccineren voor gratis parking aan Xpo, ook vraag om bevolking te sensibiliseren

KortrijkKortrijk Xpo wordt een centraal vaccinatiecentrum. Gemeenteraadslid Hannelore Vanhoenacker (CD&V) roept op om parkeren er gratis te maken, tijdens het vaccineren. “We bekijken dat, meer info is er nu nog niet”, reageert Xpo-directeur services Lander Mestdagh. Er is ook vraag naar een campagne om de bevolking in onze regio te sensibiliseren, zodat de vaccinatiegraad zeker de kaap van 70 procent haalt. CD&V en N-VA vragen om daar indien nodig extra aandacht voor te hebben.  

 1. Kortrijk Xpo wordt centraal vaccinatiecentrum voor tot 60.000 streekgenoten: “De klok rond prikjes geven”
  PREMIUM
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  Kortrijk Xpo wordt centraal vaccinatie­cen­trum voor tot 60.000 streekgeno­ten: “De klok rond prikjes geven”

  Kortrijk Xpo wordt een centraal vaccinatiecentrum voor inwoners van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne. “We staan er voor open. Wat ons betreft kunnen er hier de klok rond prikjes gegeven worden”, zegt Xpo-directeur services Lander Mestdagh. Het vaccineren van de brede bevolking start in principe in april of mei. “We maken ons klaar en reserveren alvast een zaal in Xpo, vlot te bereiken en vlak bij het ziekenhuis AZ Groeninge”, tweet Kortrijks burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester). In Waregem en omgeving komt Expo in beeld. Er gaan verder stemmen op om het netwerk van 330 huisartsen in te schakelen in Zuid-West-Vlaanderen.
 1. Rodrigue Derycke wordt komend seizoen de nieuwe trainer van derdeprovincialer FC Aalbeke: “Meedraaien in de top vijf”
  Voetbal Derde provinciale C

  Rodrigue Derycke wordt komend seizoen de nieuwe trainer van derdepro­vin­ci­a­ler FC Aalbeke: “Meedraaien in de top vijf”

  Rodrigue Derycke wordt komend seizoen de nieuwe trainer van derdeprovincialer FC Aalbeke. Hij volgt er Piet Timmerman op. Rodrigue Derycke is momenteel assistent-trainer bij eersteprovincialer White Star Lauwe. “Met Rodrigue haalt de club iemand binnen met de nodige ervaring en communicatieve vaardigheden om onze ploeg te laten meedraaien in de top vijf”, aldus manager Gaël Agneray.
 1. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"

 2. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"