Links de slaapzaal in Global Expo in Warschau, met een massa veldbedden. Rechts Carlo Herpoel, terwijl hij warme maaltijden bedeelt
Volledig scherm
PREMIUM
Links de slaapzaal in Global Expo in Warschau, met een massa veldbedden. Rechts Carlo Herpoel, terwijl hij warme maaltijden bedeelt © Belgium Aid

Carlo (58) en team bereidden in Polen 42.000 maaltijden voor Oekraïense oorlogsslachtoffers: “We blijven helpen, zoals een vrouw met bekkenbreuk”

Heule/WarschauCarlo Herpoel uit Heule en een team van zestien vrijwilligers trokken naar Polen. Om er veertig dagen in een tot keuken op wielen omgebouwde medische wagen te koken voor Oekraïense vluchtelingen, in de hoofdstad Warschau. “We zagen er veel gelatenheid en verbittering. Het ondergaan van de oorlog weegt zwaar. Tegelijk voelden we veel dankbaarheid”, vertelt Carlo.

  1. Julie (35) enige vrouw als copilote en Quentin (17) jongste piloot van Europa op BK offshore powerboat racing: “Die adrenaline aan 116 per uur, héérlijk”
    PREMIUM
    Kortrijk/Brugge/Oostende

    Julie (35) enige vrouw als copilote en Quentin (17) jongste piloot van Europa op BK offshore powerboat racing: “Die adrenaline aan 116 per uur, héérlijk”

    Een primeur voor het Belgisch kampioenschap offshore powerboat racing, waarvan komend weekend de tweede manche in Oostende is. Julie Labeeuw (35) uit Kortrijk is er de enige vrouwelijke copilote in België en neef Quentin Deraedt (17) uit Brugge is de jongste piloot van Europa in zijn klassement. “Mensen stappen naar mij toe en zeggen vaak ‘Alé kind, dat jij dat durft’”, glimlacht Julie.