Links: Carlo Herpoel bij de doosjes met chocolade en pralines, samen met inwoners van Pepinster Jean-Paul Princen en Geneviève Staquet. Rechts: een verwoest huis aan de oevers van de Vesder.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Carlo Herpoel bij de doosjes met chocolade en pralines, samen met inwoners van Pepinster Jean-Paul Princen en Geneviève Staquet. Rechts: een verwoest huis aan de oevers van de Vesder. © Henk Deleu

Carlo (57) brengt met voedselbus warmte en hoop in na watersnoodramp deels verwoest Pepinster: “Alle hulp blijft nodig, laat ons niet in de steek”

Heule/Pepinster/BrasschaatEen tot voedselbus omgebouwde oude lijnbus, een project van Carlo Herpoel (57) uit Heule en zijn vzw Belgium Aid, bood voor het eerst hulp in het door zware overstromingen geteisterde rampgebied in de Ardennen. De bus stond op Kerstmis in hartje Pepinster. Waar het bijna zes maanden na de zondvloed nog altijd een puinhoop is en waar je wanhoop én hoop voelt. Er stonden onder meer 400 taartjes op het menu. “Deze mensen verdienen ook een beetje kerstsfeer. Ze hebben bijna niets meer”, zeggen vrijwilligers Julie Quisquater en Claudine Van Waeyenbergh.

 1. EXCLUSIEF. Sharon (21) combineert sekswerk met job in de horeca: “Een vader die zijn vrouw aan kanker verloor en troost zoekt, dat is heftig”
  PREMIUM

  EXCLUSIEF. Sharon (21) combineert sekswerk met job in de horeca: “Een vader die zijn vrouw aan kanker verloor en troost zoekt, dat is heftig”

  Sharon (*) uit Kortrijk ontvangt al sinds haar 18de mannen. Eén keer doet ze haar meeslepende verhaal om de taboesfeer rond sekswerk te helpen doorbreken, waar ook Luk Alloo met zijn nieuw programma ‘Alloo SEXpliciet’ op VTM 2 op inspeelt. “Mannen vinden mijn intiemste plekjes wel, maar ze weten vaak niet hoe er mee om te gaan”, lacht Sharon (21). Een verrassend diepte-interview, over hoe een jongedame met een vaste job in de horeca sekswerkster is in bijberoep.
  Kortrijk
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 1. House of Manufacturing wordt trefpunt voor innovatie in West-Vlaamse maakindustrie: project van 12 miljoen euro komt op campus West PTI

  House of Manufactu­ring wordt trefpunt voor innovatie in West-Vlaam­se maakindu­strie: project van 12 miljoen euro komt op campus West PTI

  Op het terrein van het provinciaal technisch instituut (PTI) aan de Graaf Karel de Goedelaan in Kortrijk is de bouw bezig van het House of Manufacturing én het Technicum. De nieuwbouw werd woensdagmiddag al eens in ‘virtual reality’ voorgesteld. Het project kost 12 miljoen euro. De eerste lessen in Technicum starten, zonder onvoorziene omstandigheden, na de paasvakantie in 2024.
  Kortrijk