Een terrasje doen op de Grote Markt? Kan alleen vandaag nog, daarna is het zeker tot 3 april voorbij.
Volledig scherm
Een terrasje doen op de Grote Markt? Kan alleen vandaag nog, daarna is het zeker tot 3 april voorbij. © Henk Deleu

Cafébazen in zak en as: “Helft Kortrijkse horeca dreigt over de kop te gaan”

De Kortrijkse horeca zit in zak en as, nu er door de coronacrisis vanaf middernacht een verplichte sluiting is, zeker tot 3 april. “Als er geen snelle compensaties komen, gaat de helft van de Kortrijkse horeca failliet. We rekenen daarom op steunmaatregelen, ook van de stad”, klinkt het in koor.

 1. Protest aan schoolpoort tegen mondmaskerplicht vanaf 6 jaar: “Maat is vol, aan kleine kinderen raak je niet”
  Play
  Kortrijk

  Protest aan school­poort tegen mondmasker­plicht vanaf 6 jaar: “Maat is vol, aan kleine kinderen raak je niet”

  Enkele mensen hebben maandagochtend actiegevoerd aan een basisschool in Kortrijk tegen de mondmaskerplicht vanaf 6 jaar. “Hun spraak en motoriek is in volle ontwikkeling, mondmaskers remmen die ontwikkeling af”, klinkt het onder meer. Onderwijstopman Lieven Boeve roept intussen ouders en leerkrachten op om “aan hetzelfde zeel te trekken” rond de mondmaskers.
 2. Van shoppen in Roeselare en Heule tot het eerste echte kerstgevoel in Ieper: onze tips voor het weekend in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM

  Van shoppen in Roeselare en Heule tot het eerste echte kerstge­voel in Ieper: onze tips voor het weekend in het zuiden van West-Vlaanderen

  Het lifesylemagazine dat je wekelijks bij deze krant vindt, strijkt zaterdag neer in Roeselare. Met het concept Nina & The City zorgt Nina net voor de grote eindejaarsdrukte voor een leuke shoppingdag vol leuke acties en extra’s. Zo kun je poseren voor je eigen Nina-cover in de photobooth die wordt opgesteld in de nieuwe televisiekeuken op De Munt 36. Verschillende winkels doen zaterdag mee en geven hun klanten extraatjes, zoals kortingen, een praline, persoonlijke stylingadvies of een modeshow. Wie zaterdag wil shoppen, moet dus in Roeselare zijn.