“Kan u geen uitzondering maken voor alleenstaanden of mensen die het erg moeilijk hebben?”, wil Claude weten.
Volledig scherm
PREMIUM
“Kan u geen uitzondering maken voor alleenstaanden of mensen die het erg moeilijk hebben?”, wil Claude weten. © Henk Deleu

Cafébaas Claude (54) schrijft brief aan premier na herseninfarct van vrouw: “Laat ons aub kerstavond vieren met gezin. We hebben lichtpuntje hard nodig”

HeuleCafébaas Claude (54) uit Heule heeft er een aartsmoeilijk jaar opzitten. Door corona was zijn zaak gesloten en op de koop toe werd zijn echtgenote Mia getroffen door een zwaar herseninfarct. Hij snakt naar een lichtpuntje en stuurde daarom een emotionele brief naar premier Alexander De Croo. “Niets zou ons blijer maken dan met ons gezin kerstavond te vieren, maar dat is volgens de huidige maatregelen onmogelijk”, zegt de man. Hij vraagt om toch zijn dochter en haar partner te mogen uitnodigen.   

  1. Drie Hofsteden krijgt nieuw park op athena-scholencampus: “Vijf voetbalvelden groot, met veel beleving”
    Kortrijk

    Drie Hofsteden krijgt nieuw park op athe­na-scholencam­pus: “Vijf voetbalvel­den groot, met veel beleving”

    De graswoestijn en betonvlakte van athena-scholencampus Drie Hofsteden wordt de volgende zes jaar onthard en vergroend. De groene long van 34.000 vierkante meter wordt als een park voor de buurt opengesteld. Het wordt ook voor de 1.100 leerlingen een hele verbetering. “Een aantrekkelijke groene buitenruimte met veel beleving op school is cruciaal voor kinderen. Er is dan minder pestgedrag, ze zitten fitter in de klas en halen betere resultaten, zo toont onderzoek aan”, benadrukt Kenny Windels van landschapsarchitectenbureau Studio Basta.