Matthieu Mistiaen, voor café Palace
Volledig scherm
Matthieu Mistiaen, voor café Palace © Henk Deleu

Café Palace opent woensdag in Rollegem: “Bewust tot nu gewacht, niet iedereen wil op een terras zitten”

RollegemDe horeca mag vanaf woensdag 9 juni ook binnen weer open. Prima nieuws ook voor Matthieu Mistiaen (41), die net die dag café Palace opent in Rollegem. “Ik kon een maand geleden al openen, maar ik heb bewust tot nu gewacht. Want niet alle mensen zijn ‘terrasfans’, ze willen ook binnen kunnen zitten.”

 1. Iets te wild gedanst tijdens Regi, dus stad legt Kortrijk Popt maatregelen op: “Bubbels afbakenen met paaltjes en lint”
  Kortrijk

  Iets te wild gedanst tijdens Regi, dus stad legt Kortrijk Popt maatrege­len op: “Bubbels afbakenen met paaltjes en lint”

  De stad legt Kortrijk Popt enkele extra maatregelen op, met het oog op het volgende openluchtconcert van Depart XXL. Samen met de organisatoren wordt er ingegrepen, omdat er zaterdag iets te wild gedanst werd tijdens een set van Regi. Zo worden bubbels nu extra afgebakend, met paaltjes en lint. “We hopen toestanden zoals op het einde van het optreden van Regi te vermijden”, zegt waarnemend burgemeester Bert Herrewyn (Vooruit).
 2. 40 miljoen euro naar versnelde uitbreiding AZ Groeninge op Hoog Kortrijk, ziekenhuis Reepkaai op Buda-eiland sluit eind 2025 al
  Kortrijk

  40 miljoen euro naar versnelde uitbrei­ding AZ Groeninge op Hoog Kortrijk, ziekenhuis Reepkaai op Bu­da-ei­land sluit eind 2025 al

  Vlaams minister Wouter Beke zet het licht op groen om vleugel C van AZ Groeninge versneld uit te breiden en zo de ziekenhuiscampus op Hoog Kortrijk te voltooien. Hierdoor kan het ziekenhuis Reepkaai in de binnenstad tegen eind 2025 al sluiten. Wat uitstekend nieuws is voor de stad. Want zo kan de bouw van een nieuwe bibliotheek op het Buda-eiland midden 2026 zeker al starten.