Noel Mahieu, maandag in de late namiddag op de Maandagbrug over de E17, in Kortrijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Noel Mahieu, maandag in de late namiddag op de Maandagbrug over de E17, in Kortrijk. © Henk Deleu

Burgerbeweging pleit andermaal voor maximaal 90 per uur op E17 in Kortrijk: “We worden al om 4 uur ‘s morgens wakker door lawaai van verkeer”

KortrijkEen Kortrijkse burgerbeweging pleit er andermaal voor om op een strook van de E17 in Kortrijk de maximumsnelheid naar 90 kilometer per uur te verlagen, zoals op de ring rond Kortrijk (R8). “Een dringende en noodzakelijke eerste stap om overlast door geluid en fijn stof tegen te gaan”, zegt voorzitter Noel Mahieu, die steun krijgt van het stadsbestuur. De Vlaamse overheid is nu aan zet.

 1. Dit zijn de veertien kampeerautoplaatsen in de streek…
  Kortrijk/Waregem/Harelbeke/Menen/regio

  Dit zijn de veertien kampeerau­to­plaat­sen in de streek…

  Het kampeerautotoerisme zit in de lift, en dat hebben ze bij Toerisme Leiestreek ook begrepen. Om kampeerautotoeristen te inspireren om de regio te ontdekken, heeft het de veertien kampeerautoplaatsen in de streek gebundeld op de website , telkens met praktische informatie en tips in de buurt: fiets- en wandelroutes, musea, lekkere adressen, … “Zo heeft de toerist onmiddellijk alle informatie die hij nodig heeft voor zijn trip”, zegt Katrien Six, regiomanager Leiestreek.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen