De burgemeesters van politiezone Vlas werden slachtoffer van phishing via mail.
Volledig scherm
De burgemeesters van politiezone Vlas werden slachtoffer van phishing via mail. © Hans Verbeke/Geert Van Gheluwe/Henk Deleu

Burgemeester van Kortrijk, Kuurne en Lendelede slachtoffer van phishing via mail: “We dienden klacht in bij de politie”

Kuurne/Kortrijk/LendeledeIn Vlaanderen kregen de voorbij weken heel wat burgemeesters af te rekenen met phishing via mail. Ook drie burgervaders in het zuiden van West-Vlaanderen zijn slachtoffer geworden: Ruth Vandenberghe van Kortrijk, Francis Benoit van Kuurne en Carine Dewaele van Lendelede. Een gemeenteraadslid in Kuurne trapte in de val en betaalde 300 euro aan de oplichter.

 1. Juwelenontwerpster Laura (28) opent zaak in hartje winkelwandelgebied: “Maatwerk is mijn specialiteit”
  Kortrijk

  Juwelenont­werp­ster Laura (28) opent zaak in hartje winkelwan­del­ge­bied: “Maatwerk is mijn speciali­teit”

  Juwelenontwerpster Laura Derouf (28) heeft in de Steenpoort een nieuwe zaak geopend. Ze kocht het pand in het winkelwandelgebied. Wat een volgende stap in haar carrière is, na acht jaar in de Wijngaardstraat een zaak gehuurd te hebben. “Het is een toegankelijk en open pand, met veel glas. Als je buiten staat, kan je tot het einde van de zaak in mijn atelier kijken”, vertelt ze.
 2. Cowboy Henk verpietert, zorgen over slechte staat van bekend kunstwerk in Kortrijk: “Een full color popart versie kan onze stripheld redden”
  PREMIUM
  Kortrijk/Oostende

  Cowboy Henk verpietert, zorgen over slechte staat van bekend kunstwerk in Kortrijk: “Een full color popart versie kan onze stripheld redden”

  Cowboy Henk op de rotonde nabij de E17 in Kortrijk takelt af. De bekleding met kunststofplantjes is afgesleten, waardoor het beeld zwart ziet en hier en daar het frame van de buste zichtbaar wordt. De stad reikt de hand naar zijn geestelijke vader uit Oostende om samen een oplossing te zoeken. “Ik wil het belangeloos doen, het is een zinvol een waardevol beeld”, zegt Herr Seele.
 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.