Axel Weydts in een huis in de Sint-Denijsestraat. In het doosje zie je alle keien die al in de tuin van de dame belandden
Volledig scherm
PREMIUM
Axel Weydts in een huis in de Sint-Denijsestraat. In het doosje zie je alle keien die al in de tuin van de dame belandden © Peter Lanssens

Burgemeester bezoekt Kortrijkse buurt waar stenengooiers niemand sparen, zelfs dame op leeftijd en agenten niet: “Die voortdurende angst is slopend”

KortrijkWaarnemend burgemeester Axel Weydts (Vooruit) bezocht maandagnamiddag de Sint-Denijsestraat en omgeving in de wijk Sint-Elisabeth in Kortrijk, waar stenengooiers al sinds eind mei de buurt terroriseren. De daders zijn nog niet gevat. Het onderzoek gaat onverminderd verder.

 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  1

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 2. Na 60 jaar valt doek over bakkerij Decruynaere: “We verliezen het beste brood van de wereld, we blijven verweesd achter”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Na 60 jaar valt doek over bakkerij Decruynae­re: “We verliezen het beste brood van de wereld, we blijven verweesd achter”

  Vooral het steeds zwaarder doorwegende nachtwerk gaf de doorslag voor Bart Decruynaere (56) en Eveline Decreus (56) om een punt te zetten achter bakkerij Decruynaere. “Ik had het maandag zeer moeilijk emotioneel, maar sinds dinsdag is het vooral genieten van de laatste momenten met de klanten”, zegt Eveline. Iedere klant krijgt op de laatste dag een mellow cake als attentie mee.