De Citroën Berlingo begon om nog onbekende reden naar beneden te bollen en botste daar tegen de muur en de garagepoort, langs de Mandenmakersstraat in Bellegem.
Volledig scherm
De Citroën Berlingo begon om nog onbekende reden naar beneden te bollen en botste daar tegen de muur en de garagepoort, langs de Mandenmakersstraat in Bellegem. © Hans Verbeke

Buren bevrijden meisje (9) dat gekneld zit tussen auto en muur: “Haar geschreeuw ging door merg en been”

BellegemDrie buren uit de Gareelmakersstraat in Bellegem hebben zondag een meisje van 9 gered. Toen de auto van haar papa plots vanzelf op de schuine helling naar de garage begon te bollen, raakte het meisje gekneld. “Met mijn lichte vrachtwagen konden we de auto 30 centimeter naar boven trekken”, zegt buur Danny Vanbruwaene.

 1. Eerste detentiehuis van ons land komt in Kortrijk, in gewezen rusthuis Lichtendal: “Plaats voor tot 60 kortgestrafte gedetineerden”
  Kortrijk

  Eerste detentie­huis van ons land komt in Kortrijk, in gewezen rusthuis Lichtendal: “Plaats voor tot 60 kortge­straf­te gedetineer­den”

  Er komen tegen 2024 vijftien detentiehuizen in ons land. De federale regering maakt daar 92 miljoen euro voor vrij. Het eerste komt in het vroegere rusthuis Lichtendal aan de Sint-Denijseweg op Hoog Kortrijk, en opent uiterlijk tegen februari 2022. Dat bevestigt federaal minister van Justitie en Kortrijkzaan Vincent Van Quickenborne (Open Vld): “We houden op 28 oktober een buurtoverleg, om het concept toe te lichten. Ik wil in Kortrijk tonen dat een detentiehuis werkt. Het is goed dat Kortrijk het voortouw neemt in de strijd tegen straffeloosheid.”
 2. Aanvoerder Kristof D’Haene (KV Kortrijk) is teleurgesteld in Luka Elsner, maar begrijpt zijn beslissing: “De trein passeert soms maar één keer”
  Voetbal 1A

  Aanvoerder Kristof D’Haene (KV Kortrijk) is teleurge­steld in Luka Elsner, maar begrijpt zijn beslissing: “De trein passeert soms maar één keer”

  Het waren hectische dagen in het Guldensporenstadion. KVK-trainer Luka Elsner verbrak eenzijdig zijn arbeidsovereenkomst om bij Standard te fakkel over te nemen van Mbaye Leye. Lang heeft KVK niet zonder hoofdcoach gezeten. Karim Belhocine keerde terug naar het oude nest en zit vrijdag tegen Club Brugge voor het eerst op de bank. Aanvoerder Kristof D’Haene - waar Belhocine al mee samenwerkte in zijn eerste periode bij de Veekaa - is blij met de komst van de Franse Algerijn. “Ik weet wat hij verlangt en hoe hij is als mens en als trainer.”
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.